política

Ordino i Sant Julià inicien els passos per traspassar el servei d'atenció a domicili

En un termini de 15 dies, la resta de comuns prendran una decisió sobre si volen que sigui l'Executiu qui presti aquest servei o no

Un moment de la reunió que han mantingut avui els cònsols amb representants del GovernSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, ha posat en relleu que els comuns d'Ordino i de Sant Julià de Lòria ja estan en la fase de traspàs del servei d'atenció a domicili al Govern i creu que en un termini de 15 dies la resta de comuns ja hauran pres una decisió sobre si demanen que el Govern els cedeixi aquesta competència o bé si decideixen que sigui l'Executiu qui presti aquest servei. També creu que de manera majoritària es donarà aquest traspàs cap a l'Administració general.

Així ho ha posat en relleu a la sortida de la reunió que els comuns i el Govern (diferents ministres i el cap de Govern) han mantingut avuial matí i que ha servit per tractar qüestions com les competències, la creació de la futura Agència Tributària, les transferències o el servei d'atenció domiciliària. En aquest darrer apartat, tal com ha manifestat Naudí, és on més avançades estan les negociacions de tots els punts que es deriven de la Llei de serveis socials i sociosanitaris i a més, es considera una qüestió "prioritària", tal com ha reconegut.

Pel que fa a les transferències, ha destacat que des de l'Executiu s'ha demanat que es puguin mantenir congelades de cara a l'any que ve i aquesta serà "la línia de treball". En aquest sentit, ha recordatque els diferents marcs pressupostaris ja s'han treballat "amb aquestes xifres" a l'espera que es pugui aprovar la llei que fixi aquesta qüestió. Sobreeltext ha remarcat que espera que la seva aprovació es pugui fer el "més ràpidament possible" amb la voluntat, però, que estigui aprovat a finals del 2017. La secretària d'Estat de Relacions Institucionals ha destacat "la bona sintonia" amb què s'estan duent a terme les negociacions entre el Govern i els comuns i que, per tant, la reforma de les competències i les transferències pugui estar enllestida en els terminis establerts, el 2018.

tracking