Economia

Camp alerta que Andorra està perdent “la guerra” comercial

Convida el sector a posar-se a treballar amb Govern per superar els veïns

Camp alerta que Andorra està perdent “la guerra” comercialXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va alertar que Andorra està perdent “la guerra” comercial que hi ha amb els països veïns i va convidar el sector a posar-se a treballar conjuntament amb el Govern per canviar les coses i que el comerç sigui molt més fort. “Des del 2011 hem fet un salt endavant, però malauradament no és suficient”, va indicar el ministre, que hi va afegir que “hem de ser líders en la guer­ra comercial amb els nostres veïns”. Segons el ministre, es tracta d’una “guer­ra” que hem de guanyar, tenint en compte que cada any vénen “cinc milions de turistes” a comprar i que el comerç és en el producte interior brut (PIB) el segon sector que més aporta.

Camp va fer aquestes declaracions ahir, després de l’acte de presentació del proper Andorra Shopping, i va avançar que la segona setmana de novembre es presentarà el Pla estratègic del comerç en què treballa el Govern. No va voler avançar les directrius del pla, però sí que va dir que “és molt ambiciós” i que “els comerciants són els primers interessats que s’acabi aplicant”. Quant a l’Andorra Shopping Festival, la quarta edició se celebrarà entre el 28 d’octubre i el 13 de novembre. Andorra Turisme espera l’arribada de 334.629 visitants atrets per la iniciativa, un 2,4% més que l’any passat. El fet que coincideixi amb el pont de Tots Sants a Espanya i França i amb el període vacacional escolar al veí del nord, seria la causa d’aquest augment de visitants. Del total de persones (només es comptabilitzen espanyols i francesos), 89.000 pernoctarien almenys una nit al país i la resta, 245.000, entrarien i sortirien el mateix dia. En el primer cas l’augment respecte a l’any passat seria del 4,8% i en el segon de l’1,5%.

També s’incrementarà respecte el 2015 el pressupost de l’esdeveniment, que serà de 710.000 euros. El primer cap de setmana de festival i els següents dos dissabtes hi haurà activitats al carrer.

tracking