política

El ministre Alcobé posa el càrrec a disposició del cap de Govern

Assegura que les informacions que el relacionen amb l'afer Mateu són una campanya per a desgastar el Govern

Jordi Alcobé durant la conferència de premsa d'aquesta tardaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministred'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha posatel càrrec a disposició del cap de Govern. Ho fa desprésque alguns mitjansde comunicació l'hagin relacionatamb l'afer Mateu.El mateix ministreho ha explicat aquesta tarda en una conferènciade premsa convocada d'urgència, on ha detallat que avuiha comunicat la decisióa Toni Martí i que demàli ho transmetrà per carta, a l'espera quedecideixi sobre la seva continuïtat a l'executiu

El ministre ha ennumerat els moviments bancaris que va realitzarabans i després de la nota del FinCEN sobreBPA."No és cert que vagi enretirar cap euro abans de la nota", ha dit, ja que ha assegurat queno va conèixer l'existència de la nota del FinCEN fins el 9 de marçi que si bé entre el 12 i el 13 de març va retirar diners de BPA, els va restituir quan es van instaurar les restriccions de retirada d'efectiu.

Tambéha detallat que cap dels abonaments de BPA no provenia de Landstreet International Ltd,la societat panamenya vinculada a BPA per la que va treballar Mateu. Així,ha negat que Meritxell Mateu intentés influir-lo per portar a terme el projecte d'Allianz, i ha explicat que la seva relació professional amb BPA, iniciada l'any 2006, es va acabar un cop ell ja era ministre perquè era necessari fer una transició i que mai va percebre retribucions des de la societat Landstreet.

"Se m'ha utilitzat per desgastar el Govern", ha afirmat Alcobé, que ha descrit que s'ha trobat davant "una situació perversa on tot s'hi val". També ha negatque els correus publicats per alguns mitjans de comunicaciórebel·lin quecàrrecs públics hagin actuat com a lobby.

Durant la seva compareixença també ha dit que no vol perdre més temps en aquestes qüestions i que intentarà "a partir d'ara dedicar-me en cos i ànima al que se m'ha encomanat".

tracking