política

Martí es resigna a “sofrir” tota classe d'insinuacions per la intervenció de BPA

Insisteix en el missatge de DA de donar per tancat l’afer i a centrar-se a governar el país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Si cada cop que surt alguna notícia en el món digital, el Govern ha de sortir a donar explicacions, no acabarem mai”. Així responia ahir el cap de l’executiu, Toni Martí, a les preguntes dels periodistes respecte a les informacions publicades en alguns mitjans digitals espanyols sobre BPA i diversos ministres del Govern. Malgrat això, Martí es va mostrar resignat al fet que un dia sí i l’altre també es parli en aquests termes sobre el seu executiu a Espanya. “Evidentment que molesta i ja vaig dir fa mesos que hi hauria molt de soroll, i evidentment sé que haurem de sofrir tota classe de comentaris i insinuacions”, va admetre, per afegir que “hi ha molt soroll, però a les institucions internacionals no es parla malament d’Andorra”.

“Compareix davant de vostès un cap de Govern molt serè”, va dir, mentre atenia la premsa minuts abans de participar a la Festa Magna. I davant la insistència que parlés sobre si existia o no un pla per fer caure l’executiu, es va limitar a explicar que no respondrà a aquestes informacions i que el que ara vol fer és “centrar-me en les tasques per a les quals se’m va escollir”. Va assegurar que “la gent al carrer no parla de BPA” i va insistir en la necessitat de tractar els temes de país.

És per això que es va referir a la trobada d’electes que va realitzar DA en la qual el partit va apostar per donar per tancat l’afer BPA i centrar-se en els reptes de la present legislatura. “Alguns esperaven que ahir hi hagués una crítica a un Govern que està sota pressió, però vam fer una reunió no per tancar files sinó per ressituar el debat”, va explicar Martí, que es va referir a les negociacions amb la Unió Europea i altres reformes com la sanitària. “El Govern el que té és una obligació d’aconseguir resultats en benefici de la societat i és d’això del que vam parlar”, va assenyalar.

Filial panamenya de BPA

D’altra banda, la Superintendència de Bancs de Panamà ha pror­rogat per a 120 dies més, el procés de reorganització de la filial panamenya de BPA després de rebre diverses ofertes per la compra d’actius de l’entitat.

NAUDI CELEBRA QUE ESPOT HAGI DONAT EXPLICACIONS

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va trencar ahir una llança a favor del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, després que hagi sortit per dos cops a donar explicacions per les informacions aparegudes a mitjans digitals espanyols en què vinculen els moviments fets en els seus comptes bancaris i els dels seus pares amb un presumpte coneixement previ de la intervenció de BPA. A títol personal –Naudi és cosí del ministre–, va assegurar que “el senyor Espot ha donat la cara i ens ha dit que presentarà als consellers generals una documentació (els extractes dels moviments dels seus comptes bancaris) i després ja veurem si aquestes explicacions concorden amb la realitat”. El conseller general contraposava l’actitud d’Espot amb la del ministre Jordi Alcobé, que ha vist vinculat el seu nom amb els correus electrònics enviats per l’exconsellera general Meritxell Mateu i que finalment la van fer dimitir del càrrec. “El senyor Alcobé no està donant explicacions i DA, tampoc, cal saber la veritat”, va dir.

Martí es resigna a “sofrir” tota classe d'insinuacions per la intervenció de BPA

tracking