justícia

La Batllia decreta la fallida d'Aigües del Pirineu

Es decreta un administrador judicial per a l'empresa, afectada pel norovirus

Aigua del PirineuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia, segons publica avui l'aute de la batlle Laura Solanes al BOPA, ha decretatla cessació de pagaments i fallida de la societat Aigües del Pirineu després que l'abril passatels anàlisis fetes pel Govern van concloure que la font d'Arinsal estava contaminada el norovirus i Salut va ordenar la clausura de la planta.

La justícia ha nomenat Xavier Granyó administradorjudicial i en el termini de trenta dies, segons apareix a l'edicte.Ien el termini de trenta dies, segonsapareix a l'edicte, els creditors de la cessació de pagaments han de lliurar-li"els justificants de llurs crèdits per a la seva verificació i per a que pugui fer-se la relació corresponent".

El cas, que va generar una forta polèmica tant a Andorra com a Catalunya, va causarmés de 4.000 afectats per gastroenteritis. Entre les hipòtesissobre com es va produir la contaminació, hi ha la possiblitato bé quefos causada per una filtració a través del subsòl, o que hi hagués un reflux en el conducte que uneix la planta envasadora amb l'aqüífer, situat a 100 metres de profunditat, és a dir, que l'aigua circulés de forma inversa.

tracking