treball

El setembre es va tancar amb 493 persones a l'atur

La xifra suposa un increment del 0,6% respecte el mateix període d'ara fa un any

Govern veu difícil que trobin feina els 400 inscrits a OcupacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El setembre es va tancar amb 493 personesinscrites alServei d’Ocupació com a demandants de feina, el que suposa unincrement del 0,6% respecte elmateix període de l’any passat (llavors hi havia490 persones donades d'alta al servei), tal com ha informat avui el ministrePortaveu, JordiCinca. Amb les xifres a la mà, des del Govern s'ha volgut remarcar que el volumd'aturatsal setembre"continua sent notablement inferior" a les xifresassolidesentre el 2011 i el2014, quan se'nvan van arribar acomptabilitzarentre 648 i1.020.

D’altra banda, el nombre d’assalariats deljuliol, les darreres dades de què es disposa,va serde35.741 persones, el que suposa una variaciópositiva de l'1,6% respecte el mateix mes del’any anterior (llavors n’hi va haver 35.174). Tanmateix es tracta de la xifra més

important d’assalariats registrada els darrers quatreanys en un mes de juliol.

La mitjana d’assalariats durant els darrers dotze mesos és de 36.259, amb unavariació positiva del 1,6% respecte les dades del mateix període anterior.Per sectors d’activitats, eljuliold'aquest anyha presentat un augment en activitats sanitàries i veterinàries iserveis socials(+8,4%), educació (+6,7%) i activitats immobiliàries i serveis empresarials (+6,5%).

En canvi, hi ha hagut una davallada d'assalariatsals sectors de llars que ocupen personal domèstic (-4,2%),administració pública i SeguretatSocial” (-3,5%) i sistema finance (-1,6%), en relació aljuliol del 2015.

tracking