construcció

L'AGIA celebra que el Govern plantegi obrir noves quotes

Galobardas considera una bona notícia que els constructors necessitin gent

L'AGIA celebra que el Govern plantegi obrir noves quotesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Satisfacció al sector immobiliari per la decisió del Govern de plantejar-se l’obertura de quotes en el sector de la construcció per contractar paletes. El president del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), Jordi Galobardas, celebra que l’executiu s’escolti els agents d’un sector “que durant tant temps ha estat sota mínims i ara comença a repuntar”. “Si un sector està dient que necessita força laboral, seria un error que el Govern actués de manera contrària, bloquejant-ho. Estaria coartant el desenvolupament de l’economia”, manifesta, alhora que constata les mancances de mà d’obra ja que “si els constructors demanen treballadors és que en falten”.

Galobardas constata la millora que ha experimentat el sector immobiliari aquest any respecte als anys anteriors. Segons apunta, “sembla que estem al principi del que és la recuperació del sector immobiliari” i “tant de bo puguem veure aquesta consolidació”. En aquest sentit, posa de manifest que el fet que “els constructors diguin que necessiten més quotes és una bona notícia” i assegura que “és simptomàtic que les coses estan començant a canviar”.

Segons exposa el president de l’AGIA, la tendència positiva es nota tant en el lloguer com en la compra. En el lloguer “ja fa temps que ha començat a canviar el mercat”, mentre que l’adquisició d’immobles “s’ha començat a activar aquest any”. A més, indica que “si hi havia una petita bossa d’immobles de lloguer aquesta bossa ha desaparegut” i assenyala que “actualment estem treballant amb el procediment normal, no hi ha una bossa parada per col·locar”. “Podem dir clarament que ha desaparegut”, sosté.

Manca d’immobles de luxe

Galobardas destaca la mancança d’habitatges de luxe al nucli urbà del país i assegura que tot i que “hi ha demanda” el producte és “pràcticament inexistent” i només se’n troba fora del centre. Per altra banda, apunta que d’obres de rehabilitació d’edificis “no se n’han fet tantes com s’esperava”.

tracking