transport

Govern aplaça el concurs de les noves línies de bus

Una de les companyies es va presentar dues vegades a través de dues ofertes diferents

Govern aplaça el concurs de les noves línies de busFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dijous 6 d’octubre s’havia d’obrir el sobre del concurs per les línies regulars de bus, però finalment es va ajornar fins al 14 d’octubre perquè una de les empreses licitants va presentar una observació sobre un altre dels competidors, segons van detallar ahir fonts del Govern al Diari. Llavors la mesa, en tant que era una qüestió jurídica, va determinar que no podia resoldre sobre aquest aspecte i va decidir emplaçar-ho al gabinet jurídic, que ara té fins divendres per determinar una resolució. Des de Govern no es va donar més detall del que es tractaria aquesta observació, però segons ha pogut saber el Diari seria d’una empresa que s’ha presentat al concurs com a companyia sola, mentre que també té una participació a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) que també competeix en la licitació.

En concret, en el procés de licitació concursen Andbus-Regina Tours i Nadal, Montmantell i la Cooperativa Interurbana. Aquesta última seria la que tindria una participació en una de les companyies que conformen la UTE. Gabriel Dallerès, president de la Cooperativa Interurbana, va apuntar que aquesta situació genera “una confusió”, per la qual cosa s’ha decidit ajornar el concurs perquè Govern “estudiï el plec de bases”.

En aquest concurs, l’executiu ha previst tres lots, per la qual cosa podrien guanyar tres companyies diferents. Les zones que es liciten són les de la vall de Gran Valira, la Valira d’Orient i la del Nord.

tracking