economia

Mercedes és la marca de cotxes més venuda

S’han comercialitzat 166 vehicles d’aquesta marca de gener a setembre, un 7% de les vendes

Mercedes és la marca de cotxes més venudaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des gener a setembre d’enguany, s’han matriculat un total de 1.552 cotxes nous al Principat d’Andor­ra. D’aquests, la firma per la qual han optat més andorrans és Mercedes Benz, de la qual s’ha venut un total de 166 turismes, segons xifres facilitades per l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA). Això representa un 7% de les vendes. Seguidament, les altres quatre marques més comercialitzades han estat Volskwagen, amb 130 vehicles venuts, BMW (112), Ford (93) i Fiat (80).

Per contra, les marques que han tingut un nombre més baix de matriculacions en vehicles nous són Batley, Catherham, Isuzu, McLaren, Rolls Royce, Smart M.C.C, Tesla i Yahama. Només han venut una unitat des de principi d’any.

D’altra banda, el mes que es van perpetrar més vendes va ser el setembre, amb un total de 212 matriculacions noves. Així mateix, el mes de juliol es van comercialitzar 191 turismes, el juny 188, el febrer 181 i el maig 165.

A l’altre costat de la balança se situen els mesos d’agost, gener i març, quan es van matricular 143, 145 i 148 vehicles nous respectivament.

Pel que fa al model de combustible, el gasoil segueix sent, amb diferència, el preferit per al consumidor. En concret, un total de 931 persones es van decantar per aquesta opció, xifra que representa prop d’un 60%. D’altra banda, 499 dels compradors van adquirir vehicles que funcionaven amb gasolina (32%), mentre que 122 de persones van elegir alguna altra varietat d’energia.

El 2 de setembre passat es va superar la lletra de matriculació L i es va arribar a la M. S’han tardat dos anys i mig a canviar de lletra, però segons va manifestar recentment el ministre d’Ordenament Ter­ritorial, Jordi Torres, enguany hi ha hagut un increment de les matriculacions i això demostra que s’ha iniciat “una reactivació, tot i que encara petita”, del sector.

ES COMPREN 132 VEHICLES ELÈCTRICS

Enguany, coincidint que el Govern ha posat en marxa el Pla engega, s’han venut 122 cotxes sostenibles, 32 dels quals elèctrics. D’aquests, onze persones van comprar un vehicle de la marca Renault, seguit de Kia (10), Nissan (5), Citroën (4) i Mercedes-Benz (1). Tot i així, l’opció per la qual han apostat més usuaris és pel de gasolina endollable, que va convèncer 56 dels compradors, dels quals 21 van triar la marca Land Rover. A més, 32 persones van adquirir cotxes no endollables, els coneguts com a híbrids, principalment de la firma Lexus (18). Per un altre costat, un comprador va adquirir un turisme de gasoil endollable de la companyia Mitsubishi i un altre un sense carburant de la firma Bentley.

tracking