política

DA dubta que Liberals sigui un partit unit

Èric Jover afirma que el principal partit de l’oposició “no està fent massa mèrits” per ser una alternativa seriosa

DA dubta que Liberals sigui un partit unitFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Èric Jover descriu les relacions amb els liberals com a “cordials”, una situació que destaca que s’ha de mantenir “més enllà de l’enfrontament polític”. El secretari general de DA apunta, però, que “em costa d’entendre algunes de les seves decisions i que algunes estiguin avalades per la majoria d’ells”, ja que assenyala que hi ha molta gent de Liberals “i gent de cert pes que els tinc un respecte molt important que no acabo d’entendre com poden avalar algunes decisions”. Fet que el porta a concloure que “em costa entendre que sigui un partit unit”.

Jover esmenta, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, un dels assumptes que crea divergències entre els liberals. “Amb el pacte d’Estat per Europa s’ha tensat el partit, una part no està d’acord amb el posicionament que s’ha agafat i crec que fins i tot amb BPA algunes actituds espero que no estiguin avalades per tot el grup liberal”. Precisa el mandatari demòcrata que les diferències no es fan evidents al Consell “perquè ja serien molt greus”, però que pot tenir influència en el paper de la formació, “perquè els partits avancen o reculen en funció de la cohesió que arriben a construir al voltant de les seves decisions”. Remarca en aquest sentit que “a DA fem pinya amb les decisions que estan agafant des del partit, el grup i el Govern, i haureu de demanar a Liberals si se senten tan a gust amb tots els seus posicionaments”.

El secretari general de DA considera que els plantejaments de liberals sobre els pactes d’Estat i per com fa oposició a Govern “no està fent massa mèrits per demostrar-se com una alternativa seriosa”, i hi afegeix que “s’estan caracteritzant per fer polítiques poc associades a la responsabilitat associada als seus càrrecs”.

Acostament d'SDP

Respecte dels altres grups de l’oposició, Jover titlla SDP de “partit curiós pel fet, per exemple, que el seu president sovint assumeix un protagonisme més important que no pas el president del grup parlamentari, fins i tot no sabem qui dicta a qui el seu discurs, de vegades és una mica confús”. Indica, a més, que les vinculacions “importants d’SDP amb la causa BPA, recordem que el president del partit, excap de Govern, també ara exadvocat suposadament dels accionistes majoritaris, han jugat a barrejar totes aquestes circumstàncies i ara amb algunes de les actuacions veiem fins i tot una aproximació al grup liberal”.

Assenyala que han signat conjuntament anar contra la llei de l’INAF “i hi ha alguns posicionaments que són cada vegada més pròxims”, per concloure que la ciutadania valora dels partits “certa coherència, i alguns dels moviments al voltant d’SDP i Liberals no sempre brillen per la seva coherència”.

tracking