economia

La capital prefereix esperar abans de fer activitats conjuntes

Marín va oferir a Marsol que se sumessin, però la capital vol esperar a fer balanç del tancament

La capital prefereix esperar abans de fer activitats conjuntesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany valoren la possibilitat de realitzar activitats comunes, com ara el Vivand de Cine que ahir va acollir l’avinguda Carlemany. Trini Marín, cònsol major d’Escaldes-Engordany, va explicar ahir al Diari que van oferir al comú de la capital sumar-se a aquesta edició del dia Vivand, però que van preferir esperar perquè només fa uns mesos que s’ha tancat la part alta de l’avinguda Meritxell al trànsit de vehicles. “Vam parlar amb ells, però fa poc que han començat i se’ls va fer difícil participar”, va precisar Marín. En aquest sentit, va afegir-hi que més endavant ja s’estudiarà com es pot fer aquesta unió de les dues vies. “Quan passi el temps ja es veurà. Ells també volen fer reformes”, va assenyalar Marín.

Des del mes de juliol passat, de dotze del migdia a dotze de la nit, l’avinguda Meritxell només és accessible per als vianants. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va ressaltar que abans de prendre accions comercials conjuntes amb la parròquia veïna esperen tenir un primer balanç d’aquests mesos de tancament, que sortirà d’una reunió que mantindran amb els comerciants aquest mes d’octubre. “De moment, la valoració que en fem és positiva, no hem tingut cap queixa ni cap problema”, va ressaltar Marsol. Un cop tinguin aquest balanç veuran si decideixen tancar aquesta part de la via tot el dia o amb la franja horària actual. A més, Marsol va recordar que de cara a l’any que ve també esperen fer unes tasques d’embelliment de l’avinguda.

És per tot això que, de moment, la capital va decidir esperar a futures edicions abans de sumar-se a la iniciativa. “Podria ser l’any que ve, perquè la gent no entén de límits entre els carrers, i menys els turistes”, va destacar Marsol. Tot i així, encara que hi hagi voluntat dels comuns, la cònsol va exposar que són els comerços els que s’han de posar-se d’acord.

L’edició d’ahir del Vivand va atreure milers de persones. A l’inici de la via Carlemany dues figures dels Oscar amb una catifa vermella donaven la benvinguda a les persones. El carrer i els comerços es van omplir d’una decoració de cine amb concerts de country, espectacles de cabaret o superherois com Batman, Spiderman o el Capità Amèrica. Paco Delgado, gerent de Vivand, va exposar que posen totes aquestes activitats al carrer “perquè la gent pugui gaudir i passar un dia en família”, alhora que és una manera de “donar les gràcies” als clients habituals. Aquesta edició del Vivand ha tingut un cost de 28.000 que han pagat conjuntament el comú i els comerços.

La capital prefereix esperar abans de fer activitats conjuntes

tracking