Les obres de la nova seu de la Justícia començaran en breu

Adjudicats els treballs a l’UTE Copsa, Pujal i Mariné per 18,7 milions

Les obres de la nova seu de la Justícia començaran en breu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va adjudicar ahir una de les grans obres de la legislatura: la seu de la Justícia. La unió temporal d’empreses (UTE) integrada per Copsa, Construccions Pujal i Construccions Mariné serà l’encarregada de dur a terme els treballs, amb una durada prevista de trenta mesos i amb un cost que frega els 18,7 milions d’euros. Els treballs arrencaran en breu, tal com va detallar el ministre portaveu, Jordi Cinca.

L’obra –llargament reclamada pel sector judicial– consisteix en l’aixecament d’un edifici de 15.458 metres quadrats a la zona del Prat del Rull, a Andorra la Vella, just al darrere de l’immoble que acull algunes dependències del Govern com ara el ministeri d’Ordenament Territorial. La nova seu tindrà dues plantes soter­rades, on hi haurà aparcament i dependències tècniques; una planta baixa amb totes les dependències de recepció, la Batllia de guàrdia i una sala polivalent, una primera planta amb les sales de vistes i espais per a advocats i procuradors, i, finalment, a les plantes superiors hi haurà les dependències de les batllies, la fiscalia, el Tribunal de Corts i el Tribunal Superior, així com l’àrea destinada al Consell Superior de la Justícia. El projecte és un disseny de l’arquitecte Pere Espuga, que va ser el guanyador del concurs d’idees convocat al seu dia per l’executiu.

D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar l’adjudicació dels treballs d’estabilització de la plataforma de la carretera secundària 310, a la collada de Beixalís, a la parròquia de la Massana, per un import de 255.000 euros a l’empresa Locubsa.

A més, el Govern va aprovar la convocatòria d’un concurs per a la construcció d’un nou tram de carril bici a la carretera general 3, en el tram comprès entre els pobles d’Ordino i Sornàs, i la compra de quatre grups semafòrics per a la mateixa via per a diversos punts de les parròquies d’Ordino i la Massana.

NO PENALITZAR LES REESTRUCTURACIONS EMPRESARIALS

L’executiu va aprovar ahir el projecte de llei de règim fiscal de les organitzacions empresarials, un text que, tal com va recordar el portaveu del Govern, Jordi Cinca, ja va anunciar el cap de Govern, Toni Martí, i que té com a objectiu facilitar que els grups empresarials puguin fer aquestes operacions sense una penalització en l’àmbit tributari que actuï com a fre. Tanmateix, va indicar el director de Tributs, Albert Hinojosa, el text també evita que aquests moviments només es facin amb la voluntat d’obtenir beneficis fiscals. El resultat és que accions com ara la fusió o escissió d’empreses es duran a terme amb un diferiment dels impostos a tributar fruit d’aquestes operacions. La tributació s’ajornarà a transmissions posteriors fora del context de la reorganització.

El projecte de llei també preveu un seguit de normes anti abús que afecten, per exemple, les societats andorranes amb filials a l’estranger. Cinca va remarcar que el projecte de llei no incrementa la pressió fiscal.

tracking