Consell General

Toni Martí explicarà el contingut de les reunions amb Higini Cierco a la comissió

El cap de Govern insisteix que no es van aportar proves i que mai no se li va demanar empara

Toni Martí explicarà el contingut de les reunions amb Higini Cierco a la comissióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del Govern, Toni Martí, va anunciar que informarà de tot el contingut de les reunions mantingudes amb Higini Cierco en la compareixença a la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera. Ho va fer després de la insistència del president suplent del grup parlamentari liberal, el conseller general Jordi Gallardo, sobre què va fer el Govern en conèixer les suposades amenaces denunciades per l’accionista majoritari.

“Puc dir que he tingut diverses reunions amb ells i no sempre el cas Pujol ha estat present”, va dir. No obstant això, sí que va voler deixar clar que “Govern no va ser coneixedor dels fets, sinó d’una de les versions d’uns suposats fets”, i que tot el que se’ls va explicar va ser “sense proves”. Sí que va reconèixer, però, que li hauria dit, en una altra ocasió, al llavors advocat dels Cierco, Jaume Bartumeu, que no volia escoltar unes gravacions, “però perquè no em pertocava”. A més, hi va afegir que “mai se’m va entregar un dossier estructurat a mà” i va insistir en el fet que “tampoc em va dir: ‘Acompanya’m a la fiscalia’, ni vaig tenir la sensació que em demanessin empara”.

Davant la insistència de Gallardo sobre per què no van actuar, Martí li va preguntar: “Hauria d’haver cridat l’ambaixada d’Espanya i dels Estats Units? Hauria fet que Andorra fes el ridícul. I no se’m va demanar.” I hi va afegir: “Per què creu que han esperat un any per denunciar-ho?” Martí va instar a “deixar fer la justícia” i “si hi va haver extorsions demanarem les explicacions oportunes”.

“Hem patit tots”

Gallardo va acusar Martí de “victimisme” en l’afer BPA. “No només ha patit el Govern, també el parlament, els treballadors i el país. Hem patit tots”, va exclamar exaltat, i el cap de Govern li va respondre que “ho sé perfectament i prou greu que em sap”.

tracking