'cas mateu'

DA afirma que els Cierco no van contractar Mateu per ser consellera

La formació ratifica la seva confiança en la consellera general després d’una reunió en la qual els hauria “aclarit” la relació laboral amb BPA

DA afirma que els Cierco no van contractar Mateu per ser conselleraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates per Andorra (DA) assegura que Banca Privada d’Andorra (BPA) no va contractar la consellera general, Meritxell Mateu, pel seu càrrec parlamentari. “Estic convençut”, va afirmar el secretari d’organització del partit, Esteve Vidal.

Vidal va comparèixer ahir a la nit davant dels mitjans de comunicació després d’una reunió de l’executiva nacional de la formació en la qual Mateu va “donar-nos explicacions sobre l’afer”, va explicar. Durant la intervenció de Vidal, la demòcrata, membre també de l’executiva nacional, es trobava a la mateixa seu dels taronges, però no va sortir. En aquest sentit, a preguntes dels periodistes de si la consellera faria alguna declaració, Vidal va assenyalar que en aquell moment no. Si ho faria més endavant va dir que “no ho hem abordat l’executiva i li hauríeu de demanar a ella”, va afegir.

DECISIÓ PER UNANIMITAT

Vidal va assegurar, després d’escoltar Mateu “i amb les informacions que tenim a data d’avui, ratifiquem la confiança que no ha fet cap activitat delictiva i seguim confiant en ella”. El demòcrata va assegurar que la continuïtat de la consellera havia estat presa per unanimitat per part de tota l’executiva. “Ha explicat els fets i l’executiva ha donat per bo els fets relatats i no hem de dubtar de la seva versió”. No va voler entrar en les insinuacions de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) que l’afer ha tacat la tasca legislativa de la consellera i del mateix grup parlamentari. “En tot cas és evident que la consellera Mateu va fer les seves activitats tant en la legislatura passada com en aquesta amb la màxima objectivitat”, va insistir. Això sí, no va voler aprofundir en quina feina hauria fet per als Cierco. “És un assessorament merament tècnic sobre un dossier purament tècnic i res més enllà. Això és el que ens ha comunicat i no hem de posar-ho en dubte”, va dir.

Demòcrates reitera que no veu incompliment de l’article 8 del Consell General que determina que els consellers generals no poden invocar o utilitzar la seva condició per a l’exercici d’activitats comercials, industrials o professionals. No obstant això, Vidal sí que es va mostrar partidari a la necessitat de “legislar” sobre les tasques que es podrien considerar incompatibles amb la posició de parlamentari. “En l’àmbit de comú o Consell General aquestes incompatibilitats no estan clarament delimitades i –pel que fa a legislar– si ha de servir perquè objectivament tothom pugui decidir què fer em sembla una bona qüestió”. Això sí, va rebutjar la possibilitat d’impedir als consellers generals tenir una segona feina. “Fins ara s’ha permès i només faltaria. No tenim un Consell General amb polítics professionals”, va dir.

LÓPEZ PREGUNTARÀ AL GOVERN SOBRE EL "PRESSUMPTE FRAU" DE LA CONSELLERA

Govern haurà de respondre en la sessió ordinària del Consell General d’avui a la pregunta del Partit Socialdemòcrata (PS) sobre què van fer en ser coneixedors del “presumpte frau fiscal comès en relació amb la contractació de la Sra. Meritxell Mateu Pi per part de BPA”. La pregunta, tramitada ­d’urgència, encetarà el torn de preguntes de la segona part del ­Consell General. Abans, Socialdemocràcia i Progrés (SDP) presentarà l’esmena a la totalitat al projecte de llei de modificació de l’INAF, que ha comptat amb el ­suport dels consellers generals ­liberals Joan Carles Camp i Judith Pallarés.

Un altre dels punts calents de la sessió és la pregunta del president suplent dels Liberals, Jordi Gallardo, sobre les presumptes extorsions de les autoritats espanyoles als accionistes majoritaris de BPA. Les retencions practicades per part de l’Estat espanyol sobre les pensions percebudes a Andorra, als mitjans i efectius assignats a l’Agència Tributària o les tarifes aplicades per l’Sdadv són també en l’ordre del dia de la sessió que començarà a dos quarts de deu del matí.

tracking