Política

DA i Liberals exigeixen que els acords bilaterals passin pel Consell

Totes les formacions han presentat esmenes a la Llei d’intercanvi automàtic de dades fiscals

DA i Liberals exigeixen que els acords bilaterals passin pel ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates i Liberals coincideixen a exigir que els acords bilaterals signats per Govern hagin de ser ratificats pel Consell General. Tots dos grups parlamentaris han presentat esmenes similars a la Llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal.

Dijous va finalitzar el termini per presentar les esmenes, que havia estat prorrogat a petició dels partits de l’oposició. En total, se n’han presentat més d’una desena. Destaca la que ja va anunciar que presentaria i finalment ha acabat presentat el grup parlamentari demòcrata, a la disposició final primera. El text assenyala que és el ministeri de ­Finances qui determina la signatura dels acords bilaterals. Els grups parlamentaris de Demòcrates i Liberals coincideixen a aprofundir que els acords signats han de ser ratificats pel Consell General. En aquest punt, el grup parlamentari de l’oposició també incorpora altres puntualitzacions “per garantir la seguretat jurídica i d’informació” dels clients dels bancs andorrans.

Aclariments puntuals

Paral·lelament, el grup parlamentari que encapçala Josep Pintat ha presentat cinc esmenes més al text d’intercanvi d’informació. Des de la formació, però, incorpora que es tracta d’aclariments en el redactat. També el Partit Socialdemòcrata n’ha presentat dues, en tots els casos, puntualitzacions per evitar les males interpretacions.

Per la seva part, Socialdemocràcia i Progrés n’ha presentat un total de cinc. Destaca la petició del fet que, malgrat que la nova llei preveu excepcions en la comunicació de dades, no s’atribueixi a Andorra ja que suposa una contradicció respecte a la normativa andorrana; o que l’euro sigui la moneda de referència de la norma malgrat que les referències quantitatives sí que es facin en dòlars.

tracking