Afers exteriors

Els caps d'Estat de San Marino condecoren Martí

El líder del Govern va destacar en el seu discurs els paral·lelismes històrics entre els dos països

Els caps d'Estat de San Marino condecoren MartíSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va ser rebut ahir en honor d’orador oficial pels capitans regents (els caps d’Estat) de la República de San Marino, Gean Nicola i Massimo Andrea, al Palau Públic, on va ser condecorat amb la Gran Creu de l’Ordre eqüestre de Santa Àgueda. Durant la seva intervenció en la cerimònia d’investidura dels capitans regents, el cap de Govern va mostrar la seva gratitud als representants de les institucions de la República pels honors concedits i va afirmar que la seva visita és un símbol de les bones relacions diplomàtiques, dels esforços compartits i dels objectius comuns d’Andorra i San Marino.

De fet, Martí va mostrar el seu respecte per aquest petit Estat d’Europa que va saber preservar la seva identitat i la seva independència i que, alhora, s’ha adaptat a la transformació marcada per l’entorn europeu. De la mateixa manera el polític demòcrata va relatar els paral·lelismes històrics que comparteixen el Principat i la República de San Marino. Segons va relatar, es tracta de dos països que en paraules de Martí són “dipositaris d’un extens llegat històric” i amb uns valors de parlamentarisme, de pau, de senzillesa i de capacitat d’evolució que es projectaran cap al futur.

La concessió de la Gran Creu de l’Ordre eqüestre de Santa Àgueda correspon al Consell Gran i General i als Capitans Regents de San Marino. Aquests dar­rers assumeixen, durant mig any, l’alt mandat de les institucions de l’Estat. El mèrit que va rebre Martí s’atorga per gratificar els serveis i l’afecte servits a la República.

tracking