Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
justícia

La fiscalia acusa un numismàtic per calumniar funcionaris del Govern

La Batllia ha obert diligències prèvies contra un empresari espanyol que va assegurar que s’havia creat un mercat negre amb els euros andorrans
L'empresari Rubén Pulido durant una de les visites que va fer a Andorra.

La fiscalia acusa de difamar funcionaris un numismàtic

L'empresari Rubén Pulido durant una de les visites que va fer a Andorra.

ARXIU
Actualitzada 30/09/2016 a les 20:51
La Batllia està investigant l’empresari numismàtic espanyol Rubén Pulido pels presumptes delictes de calúmnies amb publicitat i de difamació contra funcionaris públics. La fiscalia va decidir denunciar Pulido després que el departament de Tributs i Fronteres posés en coneixement del ministeri públic les declaracions fetes en diversos mitjans de comunicació per l’empresari espanyol en què denunciava males pràctiques de diversos funcionaris del Govern que haurien provocat la creació d’un mercat negre de compra-venda d’euros andorrans. El numismàtic considerava que aquest mercat negre, amb la inacció de l’executiu, hauria pogut moure fins a cinc milions d’euros.
Segons van explicar ahir fonts del Govern, l’executiu va rebre fa uns mesos un correu electrònic de Pulido on denunciava irregularitats per part de diversos funcionaris de l’administració. Un cop rebut, Funció Pública es va posar en contacte amb l’empresari per demanar-li que presentés alguna evidència sobre aquestes irregularitats per poder obrir una investigació a Andorra. Després que el numismàtic declinés presentar cap tipus de prova, el departament de Tributs i Fronteres va posar les afirmacions de Pulido en coneixement de la fiscalia, que va investigar els fets, ho va comunicar a la Batllia i va decidir obrir diligències prèvies.

Comissió rogatòria
La secció d’instrucció va enviar el passat 1 d’agost a Pulido un escrit en què se l’informava de l’obertura de diligències prèvies per un presumpte delicte de calúmnies i difamació i se l’emplaçava a comparèixer davant la Batllia el 5 de setembre. Segons va explicar l’empresari al Diari, no va rebre la citació fins als primers dies de setembre. “Em va inquietar molt rebre la notificació, però no tinc cap problema per declarar a Espanya”, va explicar Pulido, que va afegir que ha demanat una comissió rogatòria per testificar a Jerez de la Frontera, on resideix.
Respecte al fet que no respongués a les peticions de l’executiu, va indicar que la seva intenció no era “inculpar ningú” i que no calia aportar cap tipus de prova perquè “era una evidència” el que estava passant amb la distribució de les monedes d’euro andorranes dirigides als col·leccionistes, recordant que fins i tot la Justícia andorrana està investigant un funcionari de la policia que va suplantar identitats per poder recollir els estoigs reservats per als residents al Principat amb la primera de les emissions.

La investigació no prosperarà
L’advocat a Espanya de Pulido, Víctor López, va explicar al Diari que “amb al material probatori que existeix considero que les diligències prèvies es quedaran en això perquè no hi ha cap tipus de calúmnia i difamació”. El lletrat, d’altra banda, va criticar la manera en què s’ha fet la distribució dels euros i va atacar, com ha fet diverses vegades el seu client, al ministre de Finances, Jordi Cinca. “Existeix un problema amb els euros a Andorra i és per culpa del senyor Jordi Cinca. Això està tan clar com l’aigua i ho saben a Europa i al Principat”, va indicar.
L’advocat va afegir que Pulido només està defensant els seus interessos com a professional de la numismàtica i que no hi ha hagut cap intenció de “fer mal” a les institucions d’Andorra. “S’ha denunciat un problema: el descontrol de les emissions”, va dir.

DEMANDA CONTRA L'EXECUTIU AL BCE
L’empresari numismàtic espanyol Rubén Pulido va explicar que les demandes que l’associació de professionals europeus de la que és portaveu vol presentar contra el Govern davant la Comissió Europea i el Banc Central Europeu (BCE) per denunciar les males pràctiques de l’executiu en la distribució dels euros continuen endavant. “L’associació la conformen diversos professionals de diferents països d’Europa que parlem diferents idiomes i ens hem de posar d’acord per presentar un text conjunt”, va explicar Pulido, que hi va afegir que com que les presumptes males pràctiques no han prescrit encara estan a temps de fer les denúncies. Volen reclamar danys i perjudicis per les pèrdues econòmiques que asseguren haver tingut.
  • #7 Carles
    (03/10/16 00:41)

    Yo creo que aquí se deja bastante claro el asunto: https://twitter.com/pulifil/status/782137767694393344, está claro que este numismatico va movido por un propio interés pero bajo mi opinión no dice ninguna mentira, son caso escandalosos y es lamentable a la situación que se está llegando en Andorra, yo subí de Tarragona hace hoy 17 años y no he visto tantas irregularidades en todos estos años, muy contradictorio que acuse una persona que tiene detrás todo lo que tiene, diamantes de sangra, Panamá, trafico de oro y lo que no sale

    Respondre
  • #6 Nova presó ja !!!
    (30/09/16 14:08)

    Aquest país està mutant. Estem passant de ser un paradís fiscal a ser un paradís pel fiscal. Tot apunta que al final tots anirem a parar a batllia i a La Comella. Més val que ens gastem els qüartos ampliant batllies i fent presons de categoria abans que en heliports i altres tonteries. Al menys, que podem estar ben cómodes i ben cuidats tots plegats.

    Respondre
  • #5 Castellano Comunero
    (30/09/16 13:32)

    Be, la fiscalia está a temps d'investigar si el que diu aquest home és veritat o no.

    Respondre
  • #4 Andorra de classes
    (30/09/16 12:16)

    Jajajajajajaj ..... ara els funcionaris també estan subjectes a una llei d'immunitat i honorabilitat? com la classe política? L'Andorra de classes s'està deixant veure el seu rostre autèntic, ningú es pot ficar amb el funcionariat, perquè aquestas titelles són la maquinària de vot de Govern, per tant gaudeixen dels mateixos privilegis que els seus amos.

    Respondre
  • #3 pepe.-.
    (30/09/16 11:07)

    Retrasados no, pero te recuerdo chuan q las mazmorras existieron hasta hace bien poco, igual q lo de mandar a las mujeres no andorranas a la seu para q el bebe no naciera en Andorra y con esas te podria explicar muchisimas mas sobre lo q sucede en este hermoso y bello pais, el problema de este señor es q lo generaliza, pero si q es cierto q a pesar de todos sus ropajes, a la q estas viviendo mas de 5 años en Andorra, te das cuenta q esto es solo fachada. Creo y opino en funcion de lo q he visto, q Andorra sigue siendo un estado feudal controlado por unas cuantas familias q son las guardianas contratadas por Francia y España para q este pequeño pais no se convierta en un monaco o en unas islas caiman. Sitios donde todo el mundo vive muy bien, mientras q aqui en Andorra solo viven muy bien los miembros de esa elite feudal q ata en corto la economia de Andorra. Hay un episodio de Star trek q se titula lo mejor de ambos mundos, de Andorra podria decir lo contrario. Lo peor de Francia y Esp

    Respondre
  • #2 Angels
    (30/09/16 08:46)

    El Sr. Cinca/Govern no avanen a posar una querella per lo dels diamats de sang? Doncs no han fet res! Ah! també li podrien posar una demanda als Parlamentaris Europeus per la inclusió d'Andorra en la prellista de Pradisos fiscals de la UE, no?

    Respondre
  • #1 Chuan
    (30/09/16 07:08)

    Recomiendo la lectura de uno de sus mensajes agradeciendo un mensaje donde nos llaman retrasados a los andorranos https://twitter.com/Pulifil/status/781239557677256704 Se deberia de nombrar persona non grata por sus continuos insultos al pueblo andorrano. No hay que olvidar que él vive de la compra-venta de monedas con lo que sus opiniones son interesadas. Mucho más vergonzosas son las emisiones de otros paises de las que no dice nada

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477