salut

El 43,7% de les gestants donen el cordó umbilical

En xifres absolutes, el percentatge representa 263 donacions de 601 parts

Álvarez Marfany i León, durant la reunió de la Comissió de seguiment del programa de donació de cordó umbilicalANA / C. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avuial matí ha tingut lloc la reunió anual de la Comissió de seguiment del programa de donació d'unitats del cordó umbilical, la qual ha estat presidida pel ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, acompanyat del nou secretari d'Estat de Salut, Joan Antoni León. Hi han estat presents tècnics del ministeri, de l'Organització Nacional de Transplantaments d'Espanya, de l'Organització Catalana de Transplantaments, del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya (que és on s'emmagatzemen les unitats de sang de cordó de les donants andorranes), del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària i de la Fundació Crèdit Andorrà (que finança les campanyes de promoció).

Durant la reunió s'han comunicat les dades del 2015, les quals mostren que als 43,7% dels parts que hi va haver a Andorra es va efectuar donació de cordó. En xifres absolutes, representa 263 donacions de 601 parts. Per tot plegat, s'ha destacat el bon funcionament del programa i "la gran solidaritat de les gestants i les famílies d'Andorra", ha destacat el Govern a través d'un comunicat.

La Comissió de seguiment té com a principal responsabilitat la supervisió del funcionament del programa, però també d'aprovar el pressupost del programa i el calendari d'actuacions, el nomenament dels coordinadors i l'aprovació de les campanyes de formació i comunicació.

tracking