salut

El document de voluntats anticipades es tramitarà a la tardor

El ministre de Salut afirma que el gabinet jurídic ja li està fent les últimes revisions

El document de voluntats anticipades es tramitarà a la tardorXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern entrarà a tràmit parlamentari “aquesta tardor” el document de voluntats anticipades, que ha de regir els desitjos dels pacients sobre quins tractaments mèdics volen rebre i, fins i tot, en quin moment volen deixar de tenir assistència mèdica, en casos de malalties molt greus i irreversibles. El ministre de Salut, Carles Álvarez, va afirmar ahir que el projecte de llei es troba a mans del gabinet jurídic per tal que hi faci els últims retocs i consideracions. El vicepresident del comitè nacional de bioètica, Antoni Badia, per la seva banda, va assegurar que estarà inclòs en la llei de drets i deures del pacient.

Álvarez i Badia van fer aquestes declaracions en el torn de preguntes de la conferència que va pronunciar Marc Antoni Broggi, president del comitè de bioètica de Catalunya, ahir a la tarda a la Llacuna. Broggi va fer una reflexió sobre la bioètica, centrant-se en la relació entre el metge i el pacient. Una comunicació que no sempre és fàcil i que en els darrers anys ha evolucionat cap a una major sinceritat i un grau d’informació més alt cap al malalt. Una transparència que pot acabar generant un conflicte sobre els tractaments, i en aquest sentit Broggi va apostar per respectar la voluntat del pacient: “La racionalitat de la decisió no té a veure amb el resultat final sinó amb els valors de la seva vida”, va dir.

Abans, Álvarez i dirigents del SAAS i la CASS havien mantingut una trobada amb els representants de la Confederació Empresarial Andorrana sobre la reforma sanitària.

tracking