finances comunals

Vila no anirà a la fiscalia perquè no veu “mala fe” a la gestió anterior

Cinca assegura que no s’ha previst cap partida en el pressupost 2017 per al comú

Vila no anirà a la fiscalia perquè no veu “mala fe” a la gestió anteriorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una trobada amb els mitjans de comunicació, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, va reiterar que la corporació no portarà els comptes del 2015 a la fiscalia. Vila va argumentar aquesta postura assegurant que des del seu punt de vista “no es va actuar amb mala fe”, sinó que tan sols es va produir una “gestió desencertada, poc acurada” dels comptes del comú.

El cap visible de la corporació laurediana no va amagar que la situació econòmica i financera en què es troba el comú és molt delicada i que cal capgirar-la per impedir que finalment Govern hagi d’intervenir-los, però amb tot no va voler castigar els anteriors mandataris. “Podem dir que el projecte polític que es va tirar endavant va ser poc encertat amb el tema dels números”, va afirmar quan va ser preguntat sobre la possibilitat d’anar a la fiscalia.

D’altra banda, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va assegurar ahir, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que l’executiu tampoc ha previst cap partida específica per al comú en el pressupost per al 2017. “No, perquè, evidentment, a banda que ho hauríem de justificar molt bé hauríem de tenir, en primera instància, una petició en aquest sentit i no és el cas”, va indicar Cinca. Amb tot, es va congratular que finalment s’hagin pogut tancar els comptes per sota del límit d’endeutament després de mesos d’especulacions. “No deixa de ser una bona notícia que han aconseguit tancar els números dins dels límits que permet la llei. Però és veritat que estan en una situació límit i són perfectament conscients que durant els propers exercicis hauran d’aplicar mesures alineades a aquesta situació. Estic segur que així ho faran i que podran anar revertint la situació”, va assegurar.

De fet, el cònsol lauredià tan sols es fa referir a la participació del Govern com a possible col·laborador en un projecte que vagi més enllà del parc, com pot ser la creació d’una circuit de ràfting al riu Valira.

tracking