economia

Un 20% més de matriculacions a l'agost

Aquest mes de juny s'han matriculat 379 vehiclesANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agost passat es va registrar un increment del20,2% del nombre de matriculacions, amb268 vehicles, respecte el mateix mes de l'any passat. Aixího mostren les dades facilitades avui pel departament d'Estadística, que evidencien tambéque elsturismes han incrementat un24,3%; i elscamions i camionetes, un 127,3%. Per contra, presenta un descens (13,8%) respecte al mes d’agost del 2015 el grup de motocicletes i ciclomotors. Durant el que es porta de l’any 2016, les matriculacions de vehicles han augmentat un 8,5% respecte al mateix període de l’any passat. Pel que fa a les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos han estat de 3.584, el que suposa un increment de8,2% respecte al període anterior, en què es van matricular 3.313 vehicles. Els turismes i les motocicletes i ciclomotors han tingut un increment del 7,3% i del 17,4%, respectivament, mentre que els camions i camionetes no presenten cap variació i el grup altres presenta un descens de l'1,5%.

D'altra banda, pel que a les matriculacions de vehicles per tipus de carburant, aquest mes d’agost destaquen els increments de vehicles de gasolina (20,2%), sense carburant (160%) i híbrid gasolina no endollable (100%), respecte al mateix mes de l’any anterior. Per contra, el grup híbrid gasoil no endollable presenta un descens (100%). Pel que fa als vehicles elèctric 100%, híbrid gasolina endollable i híbrid gasoil endollable, a l’agost se n’han matriculat 8, 7 i 1, respectivament, mentre que a l’agost de l'any passat no se’n va matricular cap. Al llarg dels primers vuit mesos d'enguany, les matriculacions de vehicles dels grups de gasolina (21,9%), elèctric 100% (2.450%) i híbrid gasolina no endollable (71,4%) han pujat respecte al mateix període de l’any 2015. Per contra, gasoil (-8,0%), híbrid gasoil no endollable (-100%) i Sense carburant (-1,4%) han tingut variacions negatives. Pel que fa als vehicles híbrid gasolina endollable i híbrid gasoil endollable, se n’han matriculat 38 i 1, respectivament, mentre que al mateix període de l’any anterior no se’n va matricular cap. Dels darrers dotze mesos cal destacar l’augment dels grups de gasolina” (19,9%), híbrid gasolina endollable (2.000%), elèctric 100% (1.200%) i híbrid gasolina no endollable (12%). Per contra, hi ha un descens dels grups gasoil (-3,2%), híbrid gasoil no endollable (-100%) i sense carburant (-11,3%).

Finalment, pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any a què fa referència, es constata una variació mensual positiva a l’alça els darrers quatre mesos, situant-se aquest mes d’agost en un 1,3%. Els grups de turismes, i motocicletes i ciclomotors mostren una tendència a l’alça, tot i ser negativa, d’un -0,3% i un -0,2%, respectivament. En canvi, el grup dels camions i camionetes mostra una tendència mensual a la baixa, tot i que positiva, del 0,1%. El grup altres també mostra una tendència a la baixa però, en aquest cas, amb un valor negatiu del 0,3% per a aquest últim mes.

tracking