Govern veu difícil que trobin feina els 400 inscrits a Ocupació

L’agost es tanca amb 434 persones aturades, la xifra més baixa en aquest mes des de l’any 2010

Govern veu difícil que trobin feina els 400 inscrits a OcupacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La davallada del nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació de l’agost, que seguint la tònica dels darrers mesos és la xifra més baixa en un agost dels dar­rers sis anys, ha dut l’executiu a preveure que “difícilment es podrà baixar gaire més”. A l’agost hi havia 434 persones inscrites, un 9,2% menys que al mateix mes de l’any passat i quasi una tercera part dels que hi havia en el punt més àlgid, el 2012, en què en el mateix mes n’eren 1.083.

Segons va manifestar el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda posterior al consell de ministres, “cada vegada costa més disminuir i els nivells de demanda actual són els propis d’una economia dinàmica”, va assenyalar. Respecte al mes anterior, el juliol, la xifra de demandants de feina s’ha incrementat en una persona.

Cinca també va destacar la millora, en aquest cas amb les xifres de juny, del nombre total d’assalariats, 34.825 persones, el que suposa un creixement de l’1,7% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què n’hi va haver 34.256.

Sense pròrrogues per a l’IRPF

Cinca també va aprofitar la compareixença per anunciar que, malgrat les cues d’aquests dies a l’oficina de tributs, no hi haurà pròrroga al termini per entregar la declaració de l’IRPF i, per tant, finalitzarà demà. El titular de Finances va assegurar que no havia rebut petició “directa” de cap col·lectiu per fer-ho, així com que les mesures empreses per alleugerir els tràmits, ara fa 15 dies, han permès reduir les incidències i que el servei “ha estat l’apropiat”. Cinca va explicar que, un cop finalitzi la campanya, “farem una anàlisi per veure què ha funcionat i què no”. L’objectiu és que serveixi per “adquirir experiència” per evitar que la situació es pugui repetir en els propers exercicis.

MIG MILIÓ MÉS PER AL PLA RENOVA

Govern incrementarà, al pressupost del 2017, en mig milió d’euros la partida per al programa d’ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables, el programa Renova. Així, del milió d’euros actuals ascendirà fins a l’1,5. La raó respon a la voluntat de potenciar el programa i ampliar-lo als apartaments turístics. Segons dades de l’executiu, enguany i fins ahir s’han rebut 110 sol·licituds, l’import total de les quals ascendeix a 543.898,44 euros, del total del milió d’euros destinats per a aquest exercici.

tracking