Seguretat social

La CASS pagarà als empleats la mútua de cobertura sanitària del 100%

La parapública convoca un concurs perquè una asseguradora doni el servei al personal fix

La CASS pagarà als empleats la mútua de cobertura sanitària del 100%Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) es va adonar en el mandat passat que s’estava pagant el complement per a una cobertura sanitària del 100% als seus empleats sense que hi hagués cap motiu legal per fer-ho. El consell d’administració va decidir que aquell privilegi s’havia de retirar perquè no tenia cap justificació. Els treballadors van recór­rer i el Tribunal Superior els va donar la raó. S’ha considerat que la CASS ha de pagar el cost perquè cada treballador de la parapública tingui cobertura sanitària plena a causa que és un dret adquirit encara que no tingui un suport legal. Seria, segons fonts properes a la parapública, com que per ús i costum es feia així durant molts anys ha esdevingut un dret adquirit pels treballadors i no es pot retirar.

Aquesta decisió judicial va portar el consell d’administració a plantejar com s’havia de resoldre la situació, sergons diferents fonts properes a la parapública. El cost per a la CASS era molt gran. Per intentar que aquesta despesa fos la menor possible s’ha decidit convocar un concurs públic. L’objectiu és que les diferents empreses (majoritàriament asseguradores) que ofereixen aquest tipus de servei de complement d’assegurança facin ofertes. S’espera que la possibilitat de fer de cop tants nous clients (amb quotes pagades per la CASS) derivarà en el fet que s’aconseguirà un preu molt més competitiu en comparació amb el que es podria obtenir negociant directament amb una empresa.

Número de passaport

La CASS comunicarà als seus afiliats que a conseqüència del canvi en els números dels passaports andorrans caldria que els nacionals entreguin una fotocòpia del nou passaport a la CASS. Les fotocòpies es podran enviar per cor­reu electrònic. És important fer-ho per si es viatja a l’estranger i les dades del volant de desplaçament han de coincidir amb les del passaport.

LA DESPESA SANITÀRIA S'APUJA UN 10% EL PRIMER SEMESTRE

La despesa sanitària de la Seguretat Social es va incrementar en un deu per cent durant el primer semestre d’enguany, segons les dades facilitades per la parapública. Segons fonts properes a l’entitat, l’increment té lloc en bona part per les depeses extra de caire social que Govern va ordenar fer. Entre aquestes mesures es troba la dispensació de la vacuna Bexsero contra la meningitis. La desviació ha quedat temperada perquè s’ha produït una rebaixa d’altres depeses com ara les baixes i les pensions d’orfandat i invalidesa. Si se sumen els dos paràmetres, la branca malaltia va pujar un 3,7% respecte al primer semestre del 2015.

tracking