TRANSPORT

La Cooperativa estudia dur el concurs a la Batllia

Cap empresa confirma haver-se presentat a la concessió pel servei, que finalitza divendres

La Cooperativa estudia dur el concurs a la BatlliaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa Interurbana estudia dur el plec de bases de la nova concessió de les línies de transport nacional de viatgers a la Batllia. L’empresa ja ha rebut resposta de l’executiu al recurs que van presentar, conjuntament, amb la Hispano Andorrana i Montmantell. Insatisfets amb la decisió, el president de la Cooperativa Interurbana Andorrana, Gabriel Dallerès, avança que es plantegen la via judicial encara que a hores d’ara “no hi ha cap decisió ferma”.

La Cooperativa Interurbana, la Hispano Andorrana i Montmantell van presentar dos recursos. Un contra el plec de bases tot apel·lant que genera “inseguretat jurídica” i exigint la seva retirada, i un altre pels danys i perjudicis que, a parer seu, el nou servei pot desencadenar, tant per a l’adjudicatària com per a l’usuari. En el primer dels casos, segons el president de la Interurbana, l’executiu ha rebutjat la petició de refer el plec de bases i el tirarà endavant tal com està redactat en aquests moments. Pel que fa a aquesta segona reclamació rebutjada per Govern, Dallerès hi afegeix que “no ens ha generat cap sorpresa, perquè sí que és cert que suposa anticipar-nos, però ens va semblar oportú presentar el recurs”.

Cap confirmació

Tot i les paraules del ministre de Funció Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, avançant que té indicis que hi haurà més d’una empresa que es presentarà al concurs, a hores d’ara cap no ha volgut confirmar-ho. Cal recordar que el termini, que inicialment s’esgotava el 23 d’agost, es va perllongar fins divendres vinent.

Des de la Cooperativa Interurbana, Dallerès no ha volgut avançar res. També des de la Hispano Andorrana i Montmantell, el seu director, Jordi Gaeta, assegura que “encara ens ho estem rumiant”. La companyia tampoc no s’ha decidit sobre si acompanyaria, o no, la Cooperativa davant d’una presumpta demanda pel plec contra l’executiu a la Batllia. “Encara hem d’estudiar la resposta”, hi va afegir.

L’empresa Novatel tampoc no ha volgut aclarir què farà. Autocars Nadal va assenyalar ahir que encara no ho havia decidit. “És complicat, és difícil prendre la decisió”, va dir el responsable, Joan Nadal. Per la seva part, Alsa, l’altra empresa que ha presentat recurs a Govern contra la concessió, ahir va afirmar que no n’havia obtingut resposta. En el seu cas, va apel·lar a l’existència de “diverses indeterminacions”. La reclamació feia entreveure que no s’hi presentarien, però de moment no s’ha confirmat que definitivament sigui així.

Qui segur que no es presentarà al concurs és Viatges Espanya. El seu responsable, Lluís España, assenyala que “el plec és poc clar. No pots posar en joc una empresa de 25 anys perquè pots perdre-hi molts diners”.

tracking