política

El PS demana a Govern pel presumpte frau de Mateu

Pere López mostra preocupació per la notícia apareguda avui al Diari

Pere López intervenint al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha tramitat una pregunta urgent a Govern sobre el presumpte frau fiscal que s’hauria comès en relació a la contractació de la parlamentària de Demòcrates per Andorra (DA) Meritxell Mateu per part de BPA els anys 2012 i 2013. La formació vol saber què van fer Govern i la CASS un cop es va constatar aquesta situació. La qüestió haurà de ser resposta oralment des de l’executiu en la propera sessió de control, prevista pel dimarts 4 d’octubre.

La pregunta és conseqüència de la informació aparegudaavuial Diari, on s’explica que “La ‘caixa B’ de BPA va pagar 48.000 euros ‘en negre’ a Meritxell Mateu”.Des del PS no s’amaga la preocupació que aquesta notícia ha generat, "ja que es refereix directament a una consellera general que, a més, es trobava en règim de ple temps quan va percebre aquestes retribucions".

En l’escrit tramitat a Sindicatura, López recorda que “aquesta informació havia de ser coneguda tant pel Govern com per la CASS”, un fet que “consta en diferent documentació”, i que “en la informació publicada es dóna a entendre que la remuneració percebuda no hauria cotitzat ni a l’administració tributària com a rendes de l’activitat econòmica”. Per això, es demana “quines actuacions han fet el Govern i/o la CASS – un cop can conèixer els fets- en relació a les obligacions de l’esmentada contractació”.

López ha posat en relleu la “preocupació” que genera la notícia, tot apuntant que “se’ns desperten tot un seguit de preguntes”. I aquests interrogants anirien, ha destacat, en dues direccions. Per una banda, en “els fets que afecten l’actuació de l’administració pública, en aquest cas Govern i la CASS, per veure si s’han complert amb les obligacions que tenia aquesta prestació”. Per l’altra, el conseller general del PS no amaga la inquietud “per la motivació final que hi havia en la contractació”. I és que, ha recordat, seria “no declarada” i, per tant “el ventall de dubtes és important”.

El parlamentari socialdemòcrata ha avançat que, amb la pregunta formulada, “volem saber si la CASS va reclamar les cotitzacions”. I és que, ha indicat, “semblaria ser que no ho va fer”. Al seu entendre, això seria delicat, ja que significaria que “es fan tractaments diferents”. López ha avisat que el cas “mereix especial seguiment i atenció per part nostra”. Aquest interès passa “tant per les actuacions que ha fet la mateixa consellera com per les que hagin pogut fer les administracions, que han de donar un tracte igualitari a tothom”.

tracking