transport

Alcobé diu que hi haurà més d'una empresa al concurs de les línies de bus

El Govern ha respost a dos dels tres recursos al plec de bases i indica que ofereix totes les garanties

Alcobé diu que hi haurà més d'una empresa al concurs de les línies de busFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Funció Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha assegurat en declaracions al Diari que hi haurà més d’una empresa que es presentarà al concurs per a la nova concessió de les línies d’autobús. “No tinc cap dubte que hi haurà empreses que es presentin al concurs perquè més d’una ens ho ha comentat”, va indicar el titular de la cartera de Transports, que hi va afegir que “si no hi ha un replantejament de darrera hora tenim diversos ofertors en aquest concurs”. El termini per presentar-se acaba divendres vinent, després que l’executiu en prorrogués la data prevista inicialment, que s’acabava el 23 d’agost. “Moltes empreses s’han interessat pel plec de bases i han demanat informació per presentar-se”, va insistir.

Malgrat aquest presumpte interès, hi ha tres empreses de transport de passatgers que han fet un recurs al plec de bases. Als de la Cooperativa Interurbana i Montmantell s’hi va afegir la setmana passada el de l’empresa Transports del Pirineu (Alsa). Els dos primers, segons va assegurar Alcobé, ja han estat contestats pel Govern i si els recurrents “no han rebut ja la resposta la tindran els primers dies d’aquesta setmana”. A grans trets, en la contesta als recursos s’explica que “els dubtes que hi havia o les pors que tenien les empreses de transports de passatgers es responen al plec de condicions”.

Pel ministre de Transports, “el model que plantegem i que volem tirar endavant és molt més garantista i segur que el que hi havia fins ara”. Va recordar que abans “no hi havia cap tipus de concessió a termini i tot era en precari”. En aquest sentit, va assenyalar, les garanties que s’oferiran d’aquí endavant “som molt millors que les que fins ara hem tingut”. Alcobé va insistir que “queda una setmana [perquè acabi el termini del concurs], sabem que hi ha empreses interessades a presentar-se i estem contents perquè aquest nou model serà una realitat ben aviat”.

Respecte al recurs d’Alsa, el ministre de Transports va preferir no fer cap valoració perquè “no el conec i no sé en quin sentit s’ha pronunciat aquesta companyia”. Alcobé va assegurar que “no s’han posat en contacte amb nos­altres” i que “l’analitzarem i li donarem resposta en els millors terminis possibles”.

tracking