Tribunals

Els advocats aposten per la formació continuada

Els advocats, a favor de la formació continuadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sophie Bellocq, la degana del Col·legi d’Advocats, es va mostrar favorable a la proposta del Govern perquè s’implementi una formació continuada entre els treballadors del sector. En aquest sentit, en declaracions a la premsa, va destacar que es tractaria de fer unes vint hores anuals i que el mateix col·legi és qui certificaria que cada magistrat ha realitzat les hores requerides. A més, la degana va ressaltar que és important que s’estableixi la mesura al més aviat possible, si bé entén que “el ministeri [de Justícia] té molts projectes pendents que no només afecten els advocats.

En un altre context, va indicar que el 3 i 4 de novembre vinent tindran lloc els exàmens per a les persones que vulguin exercir com a advocades al Principat. És el primer cop que es fa aquest tipus de prova i inclourà un examen teòric, l’escrit d’un cas pràctic, així com un de català. “Aquest octubre farem ponències d’ontologia, les quals seran a l’examen”, va exposar Bellocq.

D’altra banda, va destacar la degana, el col·legi serà una entitat de registre de les signatures digitals dels advocats. Això permetrà als magistrats presentar delegacions davant del Govern o consultar expedients electrònics tant de processos administratius com judicials. Tot i així, va reconèixer que encara no han mantingut cap reunió ni amb el Consell Superior de la Justícia ni amb el Govern. “Sé que estan treballant entre ells”, va exposar.

Bellocq va fer aquestes declaracions en el marc de la cerimònia de la toga, on bona part del discurs dels ponents es va centrar en la importància de l’ètica professional, així com a adaptar-se a la situació de crisi i de canvis constants que es viuen en l’actualitat. “Passem una època de crisi, ara de crisi social. Cada vegada ens estem enfrontant a coses que no existien abans i és més complicat exercir la professió”, va puntualitzar Bellocq.

En l’acte d’ahir, catorze advocats van obtenir la toga, entre els quals Oriol Giro, que va parlar en nom de tots. “Estem en una època de canvis molts ràpids i amb uns paradigmes globals que fan que hàgim d’estar adaptats” permanentment, va dir Giro. A més, es va homenatjar els advocats que fa 25 anys que exerceixen la professió.

Els advocats, a favor de la formació continuada

tracking