Economia

Missé diu que ha arribat l'hora del finançament privat en la innovació

El secretari d’Estat reitera que ha de ser una alternativa als sectors econòmics tradicionals

Missé diu que ha arribat l'hora del finançament privat en la innovacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El proper pas és que hi hagi una veritable inversió privada en el camp de la innovació i que ho transformin en productes i serveis”. Aquest és el desig del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que ahir va verbalitzar durant la seva intervenció a la inauguració de les Jornades d’innovació i noves tecnologies (Inntec) que de la mà del Clúster d’Innovació i de la Universitat d’Andorra dóna continuïtat al Congrés sobre intel·ligència artificial celebrat aquesta setmana. Missé va recordar que la innovació “no ha d’estar només associada a les empreses de noves tecnologies”, sinó que “es pot aplicar a totes les empreses de tots els sectors”. I és per això que el secretari d’Estat, parlant del finançament públic en innovació, va indicar que “ara toca al sector privat agafar el relleu”.

Missé, però, va ratificar el compromís del Govern d’impulsar un sector que permeti ser “una alternativa” als tradicionals. Per fer-ho, va dir, s’han de traçar dos camins paral·lels: “la generació de coneixement i la potenciació de la inversió estrangera”. El secretari d’Estat va apostar perquè els projectes que es generin a Andor­ra creïn “coneixement” perquè els que agafin el relleu “els puguin fer evolucionar”.

Turisme de salut i esports

D’altra banda, la directora de l’ADI, Imma Jiménez, va parlar dels projectes en què estan treballant els diferents clústers de la Iniciativa Actua destacant el de Salut i Benestar i el d’Esports. Respecte al primer, va insistir en l’aposta de l’executiu de desenvolupar el turisme de salut sobretot en els camps de la medicina de la dona i de l’esport. “El que hem de fer per impulsar aquest sector és completar la nostra oferta mèdica i que tota tingui certificacions de qualitat”, va indicar. Jiménez també va destacar l’oferta en turisme esportiu que hi ha al país i va convidar el clúster d’aquest sector a internacionalitzar-se. “Ara cal trobar l’estratègia per fer créixer el sector”, va dir.

tracking