Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
medi ambient

APAPMA rep l'auditoria del 2010 sobre el CTR després que la justícia li hagi donat la raó

Calvó ha lliurat avui el document a l'entitat en compliment d'una resolució del Tribunal Superior
Actualitzada 23/09/2016 a les 17:30
L'Associació Protectora d'Animals, Plantes i Medi Ambient (APAPMA) ha rebut aquest migidia de mans de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, l'auditoria del Centre de Tractament de Residus corresponent al 2010, que l'entitat reclamava des de feia temps i que, de fet, l'havia portat als tribunals per poder-la obtenir. 

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha decretat que l'Associació Protectora d'Animals, Plantes i Medi Ambient (APAPMA) té dret a rebre l'auditoria duta a terme el 2010 en relació al Centre de Tractament de Residus (CTR), amb dades relatives a la seva explotació. És per aquest motiu que donant compliment a aquesta sentència, que avui  la ministra ha lliurat el document al president de l'entitat, Carles Iriarte. Iriarte ha mostrat la seva satisfacció per poder haver obtingut el document, si bé ha lamentat el fet que hagin hagut de recórrer a la justícia (i haver hagut de destinar-hi uns recursos econòmics) per poder-ne disposar.

El president de l'entitat ha lamentat que el Govern hagués decidit "de manera restrictiva" en aquest afer qui era o no part interessada. De fet, aquest ha estat l'argument, segons ha recordat, per no lliurar-los l'auditoria. "El Govern no pot decidir quan pot lliurar i quan no una documentació", ha dit, afegint que el que ha de fer és "complir el que diu la llei". Iriarte ha incidit en el fet que la informació referent al CTR ha de ser pública i per tant "tothom hauria de poder conèixer aquestes dades".

Des d'APAPMA també han manifestat que tornaran a les comissions en què prenien part i que havien abandonat arran de l'afer. Es tracta de reunions presidides per l'Executiu i en les quals, segons remarca Iriarte, eren "els únics" representants de la "societat civil".
  • #2 Top secret
    (23/09/16 22:15)

    Es una llàstima que al segle XXI passin aquestes coses,y mes amb un  organisme públic, el secretisme es la máxima d'aquest Govern.

    Respondre
  • #1 No anem bé.
    (23/09/16 18:24)

    Un esforç heroic i agredolç. Tanmateix, felicitats gent d'Apapma!

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477