Justícia

Els impagaments de les cotitzacions de la CASS els executaran els saigs

Rascagneres es mostra convençut que la mesura ajudarà a agilitzar els cobraments

Els impagaments de les cotitzacions de la CASS els executaran els saigsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CASS i la Cambra de Saigs van signar ahir un conveni pel qual aquesta nova figura s’encarregarà del cobrament dels impagaments de les cotitzacions per part de les empreses i autònoms. En concret, la parapública derivarà els expedients administratius oberts per tal que els saigs els executin, en lloc de fer-ho des del seu departament jurídic.

Pel que fa al procediment, el president del consell d’administració de la CASS, Jean Michel Rascagneres, va apuntar que “quan tinguem l’acte notificat a la persona” que tingui el deute amb la CASS “i no s’hagi executat, ho passarem al saig”, i va concretar que cadascun dels tres “tindrà el mateix volum de feina”. Per Rascagneres aquesta decisió suposarà una agilització dels cobraments. Un fet que beneficiarà els treballadors ja que són ells “la part més perjudicada i damnificada” pel fet que “no se’ls computen els punts per la jubilació” i també poden tenir certa dificultat en aspectes relacionats amb la sanitat.

La parapública va reconèixer ahir que té uns pocs centenars d’execucions forçoses pendents de cobrament. Aquestes seguiran el curs que ja van iniciar i seran les noves les que es tramitaran a través dels saigs. “La Batllia no tenia mitjans d’executar les 50.000 o 60.000 execucions administratives i serà molt més assequible per a nosaltres negociar uns terminis de pagament” amb els deutors, a través del serveis jurídics de la parapública que tindran un contacte directe amb la nova figura, va incidir.

Més feina

Per la seva banda, Lourdes Alonso, una dels tres saigs, va reconèixer que “les execucions ens poden ajudar a començar i a fer la nostra feina” i es va mostrar agraïda a la parapública per “incentivar el volum de feina” dels tres professionals. La figura del saig va entrar en funcionament el passat mes de maig i fins ara no han rebut el volum d’expedients que esperaven.

tracking