Medi Ambient

La setmana de la caça de l'isard clou amb prop de cent exemplars capturats

No s’ha assolit el nombre autoritzat perquè els caçadors són més selectius, segons els banders

La setmana de la caça de l'isard clou amb prop de cent exemplars capturatsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana de la caça de l’isard s’ha tancat amb un total de 98 captures de les 119 d’autoritzades, segons va donar a conèixer ahir el Govern a través d’un comunicat. La temporada, que va concloure diumenge sense incidències destacables, va comptar amb la participació de 511 caçadors, una xifra rècord, ja que ha estat un 30% més que la del 2011. Set caçadors de la Federació de Caça i Pesca van participar en els recomptes generals d’isards com a convidats.

Segons informa el comunicat de l’executiu a través del cos de banders, aquest any no s’ha assolit el nombre total de captures autoritzades perquè “els caçadors són cada vegada més selectius en el moment d’escollir la peça que han d’abatre”. Així mateix, apunten que el mal temps registrat durant dos dies de la setmana passada va “impedir que els caçadors poguessin practicar la caça com la resta dels dies”. Un cop conclosa la setmana de la caça, que es va desenvolupar de l’11 al 18 de setembre, ara s’està en espera del retorn de les anelles que no han estat controlades. En concret, els caçadors tenen 15 dies naturals per tornar les anelles, fins al 3 d’octubre, segons preveu l’article 25 del reglament de gestió i caça de l’isard. Aquesta setmana de la caça ha estat la primera que s’ha fet amb la nova norma, aprovada el 28 de juliol passat. La norma estableix que només es poden caçar isards quan hi hagi un índex de creixement anual superior al 14%.

El cos de banders posa de manifest que “hi ha una bona relació amb els caçadors” i assegura que “cada any s’esforça més per complir la normativa”. Tanmateix, destaca que els participants “agraeixen la feina de pedagogia que es fa per explicar les modificacions que puguin afectar els reglaments i lleis de caça”. Per altra banda, el cos demana la col·laboració dels caçadors de cara a futures campanyes, com la recuperació de la melsa per conèixer l’estat de salut de la cabana.

tracking