Reportatge

Pressionada al súper

Recurs al Tribunal Superior d’una caixera i un client d’un supermercat de la capital condemnats per Corts per haver intentat furtar ampolles de whisky. La dona diu que va ser un error a l’hora de cobrar provocat per la pressió que tenia per evitar cues a la caixa.

Pressionada al súper

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballar de caixera en un supermercat sota pressió et pot portar a ser condemnada a un any de presó condicional sense, sempre segons la versió de l’acusada, haver comès cap delicte. Corts va sentenciar una dona, encarregada d’una caixa enregistradora d’un gran magatzem d’alimentació de la capital, per no haver cobrat ampolles d’alcohol per un valor de 944 euros al responsable d’un local d’oci. No ho va fer, segons la fiscalia i la sentència, perquè no va passar gran part de les ampolles i les vendes que sí quedaven registrades a la caixa eren a un preu irrisori. Van posar un exemple: una ampolla de whisky a 50 cèntims.

En el recurs que la processada ha presentat al Tribunal Superior contra la condemna de Corts, l’advocada de la dona va intentar deixar molt clar que tot era fruit d’un error provocat per la pressió que les caixeres tenien per cobrar ràpid i evitar que es formessin cues. Per això va explicar que si en els vídeos de seguretat es veia com part de les ampolles no passaven per l’escàner era perquè, com a pràctica habitual, quan hi havia productes repetits, només un es passava per caixa i es multiplicava el valor de la venda pel nombre de productes. La lletrada va demanar l’absolució de la dona.

Al costat de la caixera, també condemnat en primera instància, hi ha el client que s’hauria beneficiat de l’estafa. L’home va assegurar al Tribunal de Corts, en el judici que es va fer abans de l’estiu, que no s’havia adonat que li havien cobrat menys i que coneixia la caixera però que no s’havien aliat per enganyar el supermercat. Corts, però, va creure que era culpable d’una contravenció penal d’estafa i el va condemnar a pagar una multa de 500 euros. Conjuntament amb l’extreballadora del supermercat haurà d’abonar les despeses del judici.

Ho haurà de fer si el Superior no té en compte el recurs presentat en què al·lega que no ha fet cap il·lícit penal i que els fets jutjats s’haurien d’haver resolt en una vista civil. La representació legal de l’home va recordar que el dia dels fets se li va dir de pagar 300 euros i que no va poder determinar si era poc o molt tenint en compte els productes que portava al carro de la compra perquè ràpidament li va treure de les mans un guarda de seguretat. Per l’advocat, el seu client ha estat víctima d’un seguit d’errors de mala praxi per part del supermercat.

La fiscalia vol que no es tinguin en compte cap dels recursos perquè les proves deixen clar que no hi va haver cap error de la caixera.

tracking