cinegètica

La setmana de caça de l'isard es tanca amb 98 captures

La setmana de caça de l'isard acaba sense grans incidències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana de la caça de l’isard s’ha tancat amb98 captures d’un totalde 119 autoritzades segonsha informat aquestatarda el Goverrn.Des del cos de banders es valora que el fet que no s’haginassolit el total de les captures autoritzadeses deu a quèels caçadors són cada vegada"més selectius en el moment d’escollir la peça que han d’abatre".També hi haincidit el mal temps dels darrersdos dies de la setmana passada, han assenyalat,que "ha impedit que els caçadors hagin pogut practicar la caça com la resta dels dies".

La setmana de la caça s’ha celebrat entre l'11 i el 18 de setembre i elsbandersressaltenque no s’ha registrat cap incident. Ara s’està a l’espera delretorn de les anelles que no han estat controlades. Els caçadors tenen 15 diesnaturals pel retorn d’aquestes anelles.

Des del coses posa de manifest que hi ha una "bona relació" amb elscaçadors i que aquest col·lectiu cada any "s’esforça més" en complir la normativa.Tanmateix es destaca que els caçadors agraeixen la feina de pedagogia que es fa

des dels bandersper explicar les modificacions que puguin afectar elsreglaments i lleis de caça.

D’altra banda, els banders continuen demanant la col·laboració dels caçadors enfutures campanyes respecte a la recuperació de la melsa, quepermetenconèixer l’estat de salut de la cabana. Un any més laFederació de caça i pesca ha esta convidada als recomptes generals d'isards, ambla presència de 7 caçadors.

tracking