Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
refugiats

L'asil provisional del Principat, a les Nacions Unides

Toni Martí ha anunciat a d'altres mandataris d'arreu que el Govern treballa per adaptar la legislació
Toni Martí durant la seva intervenció a les Nacions Unides

Toni Martí durant la seva intervenció a les Nacions Unides

Toni Martí durant la seva intervenció a les Nacions Unides

SFG
Actualitzada 19/09/2016 a les 19:05
El cap de Govern, Toni Martí, ha manifestat davant mandataris d'arreu que el Govern està treballant per adaptar la legislació per regular les situacions d'asil provisional. Ha fet l'anunci avui al matí en la reunió d'alt nivell per analitzar els grans desplaçaments de refugiats i emigrants en el marc de la 71a Assemblea General de les Nacions Unides que té lloc a la seu de l'ONU a Nova York.

En la seva intervenció, Martí ha recordat la tradició d'acollida del Principat i ha expressat que la comunitat internacional ha de consensuar una regulació global per als fluxos migratoris originats per conflictes bèl·lics. Tal com ja informat Govern en un comunicat, per Martí aquesta regulació ha de permetre que els moviments tinguin un impacte positiu en el global de la societat, de la mateixa manera que ha de fer possible que les persones que fugen de la guerra, de la intolerància i de la persecució, puguin algun dia tornar a viure en els seus països d'origen.

És el primer cop que l'Assemblea General convoca als caps d'estat i de govern per acordar un full de ruta al voltant de la governança de la migració internacional amb l'objectiu de crear un sistema coordinat, amb un enfocament humanitari per donar resposta als grans desplaçaments de refugiats i emigrants.

Per la seva part, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha participat en la taula interactiva presidida pel president de Panamà, el gran Duc de Luxemburg, el primer ministre de Malta i el ministre d'Afers Exteriors d'Hongria, pel debat amb mandataris de diversos països al voltant de com fer front a les causes dels grans moviments de refugiats.

El cap de Govern, Antoni Martí, acompanyat del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es troben desplaçats aquesta setmana a Nova York per tal de participar en el període de sessions de la 71a Assemblea General de les Nacions Unides. Durant els propers dies Martí i Saboya participaran en les diferents reunions i taules de treball convocades pel Secretari General. Durant aquest període de sessions els temes de discussió se centren en la lluita contra el terrorisme internacional, el finançament de les operacions de pau, el desarmament, els drets humans i la lluita contra el racisme i altres formes de discriminació així com la implementació de l'agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Durant la seva estada a les Nacions Unides, tant el cap de Govern com el ministre d’Afers Exteriors, tenen previstes diferents reunions bilaterals.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477