Salut

Álvarez només ha temptejat SDP pel pacte d'Estat per la reforma sanitària

Sílvia Bonet explica que no es va entrar en detalls i que es tornaran a trobar en 15 dies

Álvarez només ha temptejat SDP pel pacte d'Estat per la reforma sanitàriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) és l’única formació política de l’oposició que s’ha trobat amb el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, per abordar la nova reforma sanitària. Tot i que el ministre va expressar, a principis de mes, la seva voluntat de reunir-se amb tots els partits del Consell, a hores d’ara únicament s’ha fet una trobada “informal” amb la consellera general Sílvia Bonet, en la qual tampoc s’ha arribat “a entrar en concrecions”, manifesta la consellera general.

Dos mesos després que Álvarez Marfany comparegués davant de la comissió legislativa de Salut i Medi Ambient per explicar les grans línies de la reforma sanitària i intentar que s’afegeixin a un pacte d’Estat per la salut, no s’ha produït cap intercanvi d’informació ni amb el Partit Socialdemòcrata (PS) ni amb Liberals, segons han reconegut ambdues forces polítiques. En el cas d’SDP, “va ser una trobada informal, en la que en vam parlar a trets generals, sense entrar en detalls”, explica Bonet, que confia a tornar a reunir-se en els propers 15 dies “i ja fer les nostres aportacions i quins punts voldríem canviar”.

Tres línies bàsiques

Bonet insisteix en la importància de la reforma. “El document que se’ns ha presentat inclou uns aspectes molt detallats i altres de més generals. I és aquí on creiem que cal entrar en detalls”, afegeix. Malgrat que des de la majoria, Demòcrates per Andorra, van reconèixer les dificultats d’assolir un consens en aquest àmbit a causa del desgast polític que la reforma pot suposar per a l’executiu, l’exministra de Salut insisteix que la seva formació “serà coherent perquè és un tema que preocupa, per damunt de fer política”. A parer seu, “ens hem de posar d’acord en les tres línies bàsiques perquè hi hagi una perspectiva conjunta. Si en la resta no, no passa res”. Així “independentment del color que mani” se seguirà una mateixa “línia estratègica” que permetrà fer una reforma a més llarg termini.

tracking