Mobilitat

El servei de lloguer de bicis elèctriques al centre entrarà en funcionament el 2017

Dijous se signarà un acord que serà el punt de partida per treure a concurs la concessió

El servei de lloguer de bicis elèctriques al centre entrarà en funcionament el 2017Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de lloguer de bicicletes elèctriques per desplaçar-se pel centre del país entrarà en funcionament l’any vinent. Segons va avançar ahir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el projecte comptarà amb el suport dels set comuns i l’Automòbil Club Andor­ra (ACA).

Dijous vinent, coincidint amb el Dia europeu sense cotxes, l’executiu, els set comuns i l’ACA signaran l’acord “que ens permetrà començar a treballar de forma seriosa per implantar la xarxa de bicicletes”, va explicar la ministra, tot afegint que “si tot va bé el 2017 es tornaran a veure les bicicletes elèctriques, com a mínim, al centre urbà”. I és que ja va tenir una prova pilot el 2014: sota el nom de Pedaland i fruit de la col·laboració entre entitats públiques i privades, durant cinc mesos va existir una xarxa de setze bicicletes repartides en dos punts d’Andorra la Vella i dos més a Escaldes-Engordany.

Medi Ambient està treballant per desenvolupar un reglament que reguli l’ús i instal·lació dels carregadors per als vehicles. Un cop estigui enllestit i signat l’acord amb els comuns i l’ACA, es traurà a concurs la concessió del servei.

Des de l’ACA, el seu president, Enric Pujal, remarcava la importància de l’acord que “permetrà que Andorra sigui un país capdavanter en mobilitat elèctrica. Hem de donar suport i impulsar totes les accions d’aquest tipus”. També la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, insistia en la importància “d’apostar per la mobilitat elèctrica”.

El servei de lloguer de bicis al centre del país vindrà afavorit pel desenvolupament del carril bici a la capital que, tal com va avançar el comú d’Andorra la Vella aquesta setmana, en dos mesos és previst que estigui habilitada la primera fase. A més, Marsol va insistir en el fet que el treball amb el comú d’Escaldes per crear un carril bici que connecti totes dues parròquies segueix endavant. “S’ha avançat força el circuit amb continuïtat entre les dues parròquies i pensem que aviat podria ser una realitat”, va afegir.

Potenciar el vehicle elèctric

El Parc Central va acollir ahir l’acte principal de la tercera edició de les Jornades de mobilitat elèctrica, organitzada per l’Automòbil Club i patrocinada per FEDA, el comú d’Andorra la Vella i Crèdit Andorrà, on els concessionaris del país van donar a conèixer els seus productes elèctrics. Pujal destacava la bona rebuda que havia tingut un certamen “que cada vegada té més embranzida, ja que el futur del país va cap aquí”, destacava.

Calvó va insistir en el fet que “cal sensibilitzar la ciutadania” sobre l’ús dels vehicles elèctrics. “Hem de trencar tòpics. No és cert que pel fred o l’orografia aquests vehicles no es puguin utilitzar en el nostre país. I el mateix passa amb la bicicleta, en trajectes urbans, com Andorra la Vella i Escaldes, és un mitjà que es pot utilitzar perfectament”, va dir. A més, va remarcar el treball que s’està duent a terme amb la implantació de punts de càrrega. “Amb la instal·lació de la totalitat dels punts previstos tindrem una densitat de punts molt superior a la dels nostres països veïns”, va afegir la ministra.

tracking