Comerç

Govern descarta fer més controls als transportistes espanyols

L’executiu afirma que la vigilància per si duen l’autorització per entrar al país serà rutinària

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra no incrementarà els controls als transportistes espanyols per comprovar si duen l’autorització obligatòria per entrar al país, tal com marca l’acord bilateral entre els dos Estats. L’executiu del Principat ha anunciat que multarà els camioners que no la portin a partir del proper 1 d’octubre. Es tracta d’un tràmit que tots els professionals, tant andor­rans com espanyols, han de realitzar des de fa vora dos anys i que des del país del sud no s’hauria estat complint amb l’escrupolositat reglamentària. Així ho ha certificat el Govern, que per aquesta raó ha decidit adoptar una actitud més ferma després de considerar que s’han donat molts mesos de marge per tal que els transportistes espanyols s’hi adaptessin. Després de constatar que molt pocs complien el requisit, ha decidit que començarà a sancionar.

Tot i això, segons van explicar ahir fonts governamentals, no es realitzaran controls especials ni “batudes”, sinó que les multes s’imposaran als conductors que hagin estat aturats en els controls rutinaris a la duana i no mostrin el permís.

De fet, segons va assegurar el gerent de l’Associació de Transportistes, Víctor Filloy, a la frontera, des de fa uns dies, ja s’està advertint del canvi de tolerància als camioners espanyols. L’executiu també reconeix que ha emès una comunicació interna per donar l’avís, com a ultimàtum perquè es compleixi el tràmit.

Aconseguir el permís, a més, és senzill. El Govern de cada país envia un paquet d’autoritzacions a l’altre perquè els professionals els puguin adquirir i omplir amb facilitat. La decisió de l’executiu també ve donada perquè els andorrans que viatgen cap a Espanya sí que compleixen, mentre que a l’inrevés no està succeint, per la qual cosa entén que la reciprocitat que marca el pacte bilateral no s’està complint.

Des d’Espanya, la Confederación Española de Transporte de Mercancías també està advertint els seus membres. El seu director de comunicació, Dulsé Díaz, va afirmar que “ens hem esforçat a intentar informar tothom i confiem que la gent del sector, que és seriós i professional, compleixi” la normativa.

tracking