Tribunal superior

Un resident francès denuncia parcialitat dels magistrats gals

El TS ha donat curs a l’extradició de l’home, sol·licitada pel país veí

Un resident francès denuncia parcialitat dels magistrats galsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa del resident francès condemnat al país veí del nord per no pagar la pensió de manutenció a la família a quatre mesos de presó va interposar un incident de nul·litat d’actuacions contra la sentència de la sala penal del Tribunal Superior que donava curs a la petició d’extradició sol·licitada per França. Un escrit, pas previ a acudir al Constitucional, en el qual al·legava la parcialitat dels magistrats que van tractar la causa, dos dels quals francesos i també lligats, per feina, a la justícia veïna. El demandant lamentava no haver estat jutjat per un tribunal andorrà aplicant la legislació andorrana, sinó per un tribunal francès aplicant la legislació francesa.

El Superior ha rebutjat l’incident de nul·litat d’actuacions i recorda al demandant que ja al seu dia va intentar la recusació dels magistrats i que aquesta li va ser denegada atès que no s’aportaven els necessaris “dubtes objectivament justificats” sobre la presumpta parcialitat. L’aute del TS qualifica l’argument de la nacionalitat d’“absurd”. Quant al fet que se l’hagit jutjat sobre la base del dret francès, l’escrit hi afegeix que el fet que s’hagin examinat les disposicions del Codi de procediment penal francès per garantir “que no vulnerin l’ordre públic andorrà” no vol dir que la sentència es basi en dret francès.

El recurrent hi apunta d’altres vulneracions de drets, com ara que no s’ha tingut en compte que a França se’l va jutjar sense advocat i sense que es pogués defensar, elements que sí que va tenir en compte el Tribunal de Corts, que en primera instància es va oposar a l’extradició. Però el Superior conclou que el procediment gal es va fer sobre la base de la normativa i que al demandant se’l va informar degudament i “ell mateix va poder preveure raonablement les conseqüències de renunciar a l’assistència lletrada”.

tracking