Reportatge

La socialdemocràcia que ve

Els partits socialdemòcrates, el PS i SDP, encaren el nou curs polític amb la preparació del congrés ordinari, el primer, i de l’assemblea general, l’altre. Actualment, el Partit Socialdemòcrata té 380 militants i Socialdemocràcia i Progrés, prop de 175.

La socialdemocràcia que veFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) tindran feina aquesta tardor. El referent tradicional de l’esquerra andorrana i la formació que va sorgir de la divisió del PS, SDP, de la mà de l’excap de Govern Jaume Bartumeu, tenen previst reunir els seus màxims òrgans aquesta tardor. Els primers celebraran un congrésordinarial novembre i els altres, encara sense data concreta, una assembla general. En el cas del PS, segons va explicar al Diari la secretària d’organització, Susanna Vela, el partit està ara mateix preparant tota la feina d’organització de les ponències i d’acabar de veure la continuïtat dels grups de treball que han elaborat les propostes que estaven organitzades en tres àmbits: model social, model econòmic i model d’Estat. “S’ha d’endreçar tota aquesta informació i preparar-nos per tenir un congrés amb pes i un congrés polític que pugui marcar la línia del PS per als propers anys”.

Vela va recordar que el congrés és el moment més important del partit, “on es prenen decisions, on s’aposta per propostes que s’hauran de tirar endavant els propers anys per part del PS”. Actualment la formació té uns 380 militants entre afiliats i simpatitzants, van indicar des del partit.

Quant a SDP, els militants són prop de 175, una xifra “molt respectable” amb “la situació de desencís en la política que hi ha actualment a Andorra”. Ho va assenyalar el president de la formació, Jaume Bartumeu, que va explicar que estan preparant una assemblea general en la qual “volem posar sobre la taula la situació actual i les perspectives d’on som, d’on volem anar. És a dir, fer una mica de reflexió global col·lectiva”. Bartumeu va afegir que “estem plantejant de reforçar la visió global de les relacions polítiques en un escenari una mica canviant”.

El partit, més enllà de l’assemblea general, vol incidir en el debat amb les relacions amb Europa. “Estem preparant una sèrie de reunions públiques per debatre la relació d’Andorra amb la Unió Europea en el marc del procés d’associació”, va assenyalar el president d’SDP, que les va justificar en el fet que “el Govern no ha fet ni fa el que caldria en l’explicació a la societat civil de com és de necessari aquest embrancament amb Europa”.

Socialdemocràcia i Progrés portarà al Principat experts, “gent que sap del tema i que treballa en el tema”, amb l’objectiu de situar-lo “en la perspectiva de la nostra acció política”. Encara no hi ha un calendari de les sessions previstes.

tracking