Afers exteriors

Martí tracta amb el president portuguès la ratificació del CDI

El president de Portugal manifesta la voluntat de visitar el Principat

Martí tracta amb el president portuguès la ratificació del CDISFG / Ambaixada a Portugal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, desplaçat al nord de Portugal per visitar oficialment Ponte de Lima, va coincidir ahir amb el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa. A la trobada van poder tractar temes d’interès comú, com ara la propera ratificació del CDI signat entre els dos estats el setembre del 2015. Martí va voler explicar a Rebelo la transformació de l’economia andorrana i del model fiscal dut a terme els dar­rers anys. També li va expressar l’aposta de l’executiu per la diversificació econòmica i l’obertura a la inversió estrangera.

D’altra banda, segons es va informar des del Govern mitjançant un comunicat, el president lusità va mostrar el seu interès i la voluntat de visitar oficialment el Principat, un país amb el qual tradicionalment Portugal manté unes excel·lents relacions i on resideixen un gran nombre de ciutadans d’origen lusità.

Martí va expressar-li la gratitud per la invitació de les autoritats de Ponte de Lima, localitat d’on procedeix una gran part dels ciutadans d’origen portuguès que viuen al país. Els mandataris es van reunir després d’assistir a la inauguració del Centre d’Interpretació de la Història Militar.

A la tarda, Martí acompanyat de l’ambaixador d’Andorra a Portugal, Jaume Serra, van ser convidats al Cortejo Etnográfico, una rua on es mostren diverses tradicions i els usos i costums d’aquesta localitat, que celebra las Feiras Novas 2016. Avui està previst que Martí es desplaci fins a Viana do Castelo, on l’han de rebre l’alcalde, José Maria Costa, i el ministre d’Afers Exteriors portuguès, Augusto Santos Silva.

Martí tracta amb el president portuguès la ratificació del CDI

tracking