Política

Martí visita les ciutats d'origen de molts residents portuguesos

L’objectiu és reforçar les relacions amb aquestes dues localitats

Martí visita les ciutats d'origen de molts residents portuguesosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, realitza aquest cap de setmana un viatge oficial a Portugal amb la intenció de reforçar les relacions amb les dues localitats d’on procedeixen la majoria dels residents originaris d’aquest país. En concret, ahir, avui i demà serà a Ponte de Lima i Viana do Castelo, on s’entrevistarà amb les principals autoritats dels municipis, responent d’aquesta manera a les invitacions rebudes per l’exe­cutiu.

Avui, la delegació andorrana assistirà a diversos actes organitzats amb motiu de les festes de Ponte de Lima, on coincidirà amb el president de la República de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa. Demà, el cap de Govern es desplaçarà fins a Viana do Castelo, on serà rebut a l’ajuntament de la localitat per les màximes autoritats locals de la Càmara –l’equivalent a un ajuntament–, José Maria Costa, i pel ministre d’Afers Exteriors de Portugal, Augusto Santos Silva.

Els actes protocol·laris es van iniciar ahir, en els quals Martí, acompanyat de l’ambaixador d’Andorra a Portugal, Jaume Ser­ra, va tenir una recepció a l’ajuntament de Ponte de Lima, per part de les autoritats locals, encapçalades pel president de la Càmara – la màxima autoritat del municipi–, Victor Manuel Alves Mendes.

A continuació es va celebrar un sopar ofert per Alves amb presència també del segon representant de la Càmara, i dels regidors d’Educació i de Joventut i Esports, així com del cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel da Silva, i el conseller de les comunitats portugueses a Andorra, David Borges.

tracking