Salut

Crítiques del PS i SDP perquè l'avortament no estigui a l'agenda del Govern

Gili i Bonet consideren que no s’ha de vincular la legalització d’aquesta pràctica amb el Coprincipat

Crítiques del PS i SDP perquè l'avortament no estigui a l'agenda del GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) van lamentar ahir que la regulació de l’avortament no estigui a l’agenda de l’executiu. Així ho van assegurar les conselleres generals Rosa Gili i Sílvia Bonet, en valorar les paraules del secretari per a les relacions amb els estats del Vaticà, Paul Richard Gallagher, que va assegurar que “l’avortament depèn del poble” però que “no em sembla que estigui a l’agenda política” del Govern.

Gili va indicar que “només puc celebrar” l’afirmació de Gallagher amb relació que el futur d’aquesta possibilitat està en mans dels ciutadans. En aquest sentit, va destacar que “si les coses depenen del poble no ha de ser incompatible l’avortament amb el Coprincipat”. A la vegada va criticar el partit majoritari al Consell General, Demòcrates per Andor­ra (DA), perquè “va voler vincular l’avortament a la figura del Coprincipat”. Per aquesta raó, té “poca esperança” que des de l’executiu s’impulsi una legislació sobre la pràctica: “Tenim clar que DA no ho posarà sobre la taula i si algú ho posés hauria de venir des de l’oposició”.

Una opinió similar té la consellera general d’SDP, Sílvia Bonet. “No crec que es faci a curt termini perquè no està a la seva agenda”, amb referència als demòcrates. “Tenen les seves prioritats i diuen que ja es va discutir el tema la legislatura passada. No ho comparteixo però ho respecto”, va apuntar.

També es va mostrar conforme amb la desvinculació de la regulació de l’avortament amb l’estructura de l’Estat andorrà: “No m’agraden aquest tipus de relacions perquè no són bones per a la democràcia. El Coprincipat tots el volem, no el posarem en dubte, però volem anar més enllà i donar resposta als ciutadans. Ens diuen que ho tenim resolt amb França i Espanya, però ells ho han legislat i nosaltres no.” Finalment, i a diferència de Rosa Gili, va discrepar amb la visió de Gallagher que l’avortament depèn de la societat: “No crec que estigui ben bé en mans del poble, perquè en definitiva qui decideix si es fa o no és Govern.” Bonet va considerar que “seria diferent si es fes un referèndum” sobre la qüestió.

tracking