Medi Ambient

Els arquitectes s'afegeixen al pacte per a l'estratègia nacional del paisatge

Els arquitectes s'afegeixen al pacte per a l'estratègia nacional del paisatgeSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La degana del Col·legi d’Arquitectes, Zaira Nadal, va formalitzar ahir al matí l’adhesió del col·lectiu professional que representa al pacte pel desenvolupament de l’estratègia nacional del paisatge amb la signatura del corresponent conveni al costat de la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó. Els arquitectes se sumen a les estacions d’esquí i a FEDA, que amb anterioritat ja van signar aquest document. El text compromet qui el signa a treballar pel desenvolupament de l’estratègia i a desenvolupar accions de sensibilització sobre el conjunt de temes que afecten l’entorn.

Calvó va agrair la implicació dels arquitectes atès “el rol important que tenen els professionals a l’hora de sensibilitzar i informar els seus clients sobre la necessitat de preservar i tenir respecte pel paisatge”, van assenyalar des del Govern. Zaira Nadal, al seu torn, va manifestar el compromís de treballar sobre la base de les línies que marca l’estratègia, i va destacar la sensibilitat del col·lectiu pel respecte del paisatge en els projectes que porten a terme.

Tal com va recordar el Govern, el pacte pel desenvolupament de l’estratègia nacional del paisatge promou el desenvolupament d’accions per assolir diversos objectius en un termini de temps que va fins al 2020: paisatges naturals d’alta muntanya de qualitat i ben conservats; paisatges rurals revalorats o potenciats paisatges urbans de qualitat, ben delimitats, acollidors per al turisme i alhora agradables per viure-hi; car­reteres més respectuoses pel que fa a la morfologia i més integrades en el paisatge; ins­tal·lacions turístiques i de lleure de qualitat i respectuoses amb els paisatges que les envolten; un turisme diversificat que conegui els paisatges i els seus valors i que els respecti, i una població que coneix i estima tots els paisatges d’Andorra.

tracking