Afers exteriors

Bartumeu es queixa a París que el Govern només mira cap a Espanya

Mostra la preocupació pel manteniment de l’equilibri del Coprincipat

Bartumeu es queixa a París que el Govern només mira cap a EspanyaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, va mantenir ahir a París una reunió amb el representant personal del Copríncep francès, Pier­re Hugues, en què va mostrar la seva preocupació pel que fa “al manteniment de l’esperit paritari en les tradicionals relacions d’equilibri amb els estats veïns, tal com estableix l’article 44 de la Constitució”. Segons indica SDP en un comunicat de premsa, en la trobada, al Palau de l’Elisi de París i que es va perllongar durant una hora, Bartumeu va assegurar a Hugues que “el Govern de DA ha deixat instal·lar una mena de regència externa que busca dirigir els sectors principals de l’economia del país, arribant a posar els seus propis homes, tots espanyols, en llocs de rellevància de l’administració pública andor­rana: tributs, gabinet jurídic, sanitat i sistema hospitalari, AREB avui i INAF demà”.

Relacions amb la Unió Europea

L’excap de Govern també va exposar a Hugues el que ja li havia comentat Víctor Naudi el mes de juliol passat al Consell General en el marc de les entrevistes que va mantenir amb cadascun dels portaveus parlamentaris de les forces polítiques representades, reiterant la ferma voluntat d’acostament a la Unió Europea que manté SDP.

La formació considera la negociació d’un bon acord d’associació amb la Unió Europea com un objectiu d’interès general. Un objectiu que “s’ha d’encarar amb llum i papers, parlant clar i debatent a l’entorn dels avantatges i els inconvenients d’aquest acostament”.

L’entrevista d’ahir a la capital gal·la, en la qual va participar també el director de gabinet de la representació del Copríncep francès, Pascal Escande, havia estat sol·licitada per la comissió de política nacional d’SDP que presideix Bartumeu per poder exposar més àmpliament al nou representant personal del Copríncep francès, nomenat fa unes setmanes, la posició del partit pel que fa a les relacions internacionals d’Andorra.

tracking