Educació

Els nou curs lectiu arrencarà amb totes les escoles a punt

Les principals novetats són el centre espanyol unificat i les noves instal·lacions a Canillo

Els nou curs lectiu arrencarà amb totes les escoles a puntFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs escolar arrencarà divendres 9 de setembre i ho farà, segons va avançar al Diari el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, amb totes les instal·lacions a punt. “Els principals canvis que hi ha aquest curs són el centre integrat espanyol que desenvoluparà la seva activitat a Escaldes i la inauguració de l’escola andorrana i francesa de Canillo”, va indicar el ministre, que d’aquest segon cas hi va afegir que “es tracta de la gran obra que ens faltava pel que fa a país”. El Govern també ha realitzat obres d’adequació al centre integrat espanyol per “ajudar-los al màxim a desenvolupar la seva activitat”. Jover també va voler destacar els treballs realitzats a l’escola del Pas de la Casa per renovar la façana amb l’objectiu d’evitar pèrdues energètiques i altres millores a l’escola francesa de la Massana i andorrana de Sant Julià, cercant que “tots els centres estiguin complint la normativa d’accessibilitat”.

El ministre va recordar que són obres que es fan a l’estiu i que per aquest motiu es realitzen a contrarellotge. “Sempre patim fins al darrer moment perquè són obres molt intenses en període de vacances”, va indicar Jover, que no va poder especificar el nombre d’alumnes matriculats per al curs 2016-2017. “De moment no tenim dades definitives i fins i tot en les primeres setmanes del curs hi ha molta mobilitat”, va dir.

Des del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), el secretari general, Gregori Gutiérrez, va indicar que “els professors de l’Escola andorrana encarem el curs amb normalitat”. Va destacar que cada cop està més consolidada la reforma i que cada curs escolar “és sempre diferent”.

tracking