Institucions

El Copríncep Vives demana ètica al país i a les “finances”

L’arquebisbe d’Urgell, malgrat “ser complex”, insisteix a acollir refugiats

El Copríncep Vives demana ètica al país i a les “finances”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, va demanar ahir “ètica” en el camp de les finances en referir-se al missatge que donarà dijous en la Diada de Meritxell. Ho va indicar al santuari, on va presidir la inauguració d’una exposició de Bíblies de la col·lecció privada de Pere Roquet. “Volem ser un país que sigui conegut pel seu rigor ètic i hem de ser excel·lents amb un comportament virtuós i en els temes d’ètica en tots els camps de la vida humana”, va assenyalar el Copríncep, que hi va afegir que no s’ha de ser ètic “només en la vida humana i en el respecte a la vida, sinó també en el tractament dels presoners i dels detinguts, en la vida personal privada i pública, en les finances i en tots els temes que puguin ser de família i de comportament personal”. Segons Vives, “hem de ser un petit país que des de les seves arrels cristianes vulgui viure en un nivell alt de comportament virtuós i ètic”.

L’arquebisbe d’Urgell també es va referir a la crisi dels refugiats, un dels assumptes que va destacar a l’homilia que va fer per Meritxell l’any passat. “Andorra vol ser solidària amb el món d’avui, vol estar ben arrelada en el concert de les nacions i vol acollir refugiats”, va indicar Vives, que es va felicitar perquè “veig que el meu Govern insisteix” a acollir els refugiats. “No és fàcil com s’està demostrant, és complex, però jo espero que ho puguem fer”, va assenyalar. “Potser acollir-los a casa no podrà ser, però en canvi sí que podem aportar capitals, ajudes i solidaritat”, va dir.

Visita de Paul Gallagher

Vives també va parlar de la visita, dimecres i dijous, del secretari de relacions amb els estats del Vaticà, Paul Gallagher, “una mostra de la molt bona relació de la Santa Seu i del Vaticà amb l’arquebisbe i Copríncep i amb el país i el seu Govern”. Gallagher, que residirà al Palau episcopal, a la Seu d’Urgell, es reunirà dimecres amb el cap de Govern, el ministre d’Afers Exteriors i el síndic general i tancarà la jornada amb un sopar d’autoritats. Dijous presidirà la missa de la Diada de Meritxell i beneirà el nou cambril i la nova imatge que s’estrenen coincidint amb el 40 aniversari de la construcció del santuari.

tracking