Trànsit

Més controls a l'RN20 per evitar la sinistralitat

Quatre persones han mort aquest any a la carretera d’accés a França

Més controls a l'RN20 per evitar la sinistralitatFACEBOOK G. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou comandant del grup de la gendarmeria de l’Arieja, el tinent-coronel Dominique Wanecque, va anunciar ahir que endurirà els controls a les carreteres del departament, entre elles l’RN20, la via d’accés des de França al Principat. La gendarmeria ha decidit prendre aquesta decisió després de constatar un augment en els accidents mortals a la xarxa viària de l’Arieja. Des de l’inici del 2016, setze persones han mort en la zona que controla el grup de la gendarmeria comandat per Wanecque, quatre de les quals ho han fet a l’RN20. L’objectiu de l’enduriment en els controls a la carretera d’accés a Andorra és reduir una sinistralitat que des de la gendarmeria es considera que s’ha disparat en els darrers mesos.

Aquesta nova manera de treballar de la gendarmeria ja es va fer realitat fa tres setmanes quan les forces de seguretat franceses van desplegar un espectacular control a l’RN20. Va ser el divendres 12 d’agost quan una trentena de gendarmes de la brigada motoritzada i una desena de reservistes, amb el suport aeri d’un helicòpter, es van repartir al llarg de la carretera. Sempre en direcció Andorra es van muntar tres punts de control a Tarascó, Acs-dels-Tèrmes i l’Ospitalet. Uns controls que tenien un objectiu doble: prevenció i repressió. La vigilància a la carretera es va allargar durant més de nou hores.

La gendarmeria va controlar que els conductors portessin els documents obligatoris i l’estat general dels vehicles. La policia francesa va imposar multes per excés de velocitat i per no respectar la línia contínua.

RESTRICCIÓ ALS CAMIONS AL COLL DE PIMORENT

Els camions de més de 7,5 tones tenen prohibida la circulació al coll de Pimorent des del passat dilluns i fins al 23 de setembre des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre de dilluns a divendres. La restricció als vehicles pesants respon a uns treballs de millora de la calçada al coll de Pimorent. Els camions que vulguin anar a la Cerdanya han de fer ús de manera obligatòria del túnel de Pimorent. Segons van explicar fonts de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants, la restricció al pas de vehicles pesants no està tenint pràcticament afectació entre els camioners ja que és una ruta que fan servir poc a l’estiu i tenen l’opció de usar el túnel.

tracking