Joan Antoni León passa a ser el secretari d'Estat de Salut

La metgessa internista de l’hospital Odile Sarroca serà la coordinadora de recursos sanitaris

Joan Antoni León passa a ser el secretari d'Estat de SalutFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir la reorganització de la cúpula directiva del ministeri de Salut després que, a final de juliol, Josep Casals dimitís de les funcions de director per discrepàncies en l’enfocament de la reforma. El jurista i exconseller del comú de Sant Julià Josep Antoni León que ha treballat en diversos ministeris del Govern –Interior, Afers Exteriors i Turisme i Comerç– i que s’havia incorporat a Salut amb l’arribada de Carles Álvarez Marfany com a coordinador esdevé formalment el número dos en ser nomenat secretari d’Estat.

Els càrrecs de direcció es completen amb Cristina Santarrosa com a assessora tècnica i Odile Sarroca, que farà les funcions de coordinadora de recursos sanitaris. La primera, farmacèutica de formació, ja treballava al ministeri des del 2013 fent aquestes funcions d’assessora. Sarroca, al seu torn, és metgessa internista de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell des de l’any 2004 i ara deixa el SAAS per les funcions ministerials.

El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va anunciar els canvis en la roda de premsa posterior al consell de ministres, tot destacant que serà l’equip que liderarà la reforma sanitària –que es treballa conjuntament amb el SAAS i la CASS– i insistint en la ferma voluntat de l’executiu que aquesta reforma sigui fruit d’un pacte d’Estat amb la resta de formacions polítiques. Cinca va insistir que existeix un consens respecte a la necessitat d’abordar canvis en el sistema sanitari que responguin a l’objectiu de mantenir-ne la qualitat a la vegada que el fa sostenible. El portaveu va assenyalar la idoneïtat de la fórmula del pacte d’Estat tenint en compte que es tracta d’una reforma que ha de “perdurar en el temps amb independència de qui governi” i hi va afegir que la documentació que s’ha entregat als grups parlamentaris és “una proposta de treball” per començar a abordar el canvi de sistema però que és susceptible d’incorporar les millores que s’acordin. Per això, va puntualitzar, cal que “tothom s’assegui al voltant d’una taula”. Tanmateix, va destacar el plus que pot aportar el nou equip directiu de Salut que estarà “a plena dedicació, a més a més de gestionar el dia a dia”.

Relleu a Tributs

Cinca també va comunicar el relleu al capdavant de la direcció adjunta del departament de Tributs i Fronteres. A partir de l’1 d’octubre, un cop finalitzi la campanya de declaracions de l’IRPF, Carles Ferreira substituirà Raül Bartolí. Ferreira, lligat a l’administració des del 2001, era fins ara inspector del departament. Bartolí, al seu torn, passarà a ocupar-se del projecte de conversió del departament en la futura Agència Tributària única.

ARRENQUEN ELS TREBALLS PER A LA REFORMA DE LA FUNCIÓ PÚBLICA

El consell de ministres també va acordar ahir encarregar –després d’un concurs que va quedar desert– a l’empresa espanyola Consultores de Gestión Pública la primera fase de l’assessorament per a la reforma de la Funció Pública, que consistirà en la diagnosi del marc normatiu. El ministre d’Administració Pública, Jordi Alcobé, va indicar que si s’ha adjudicat només la primera part és per una qüestió pressupostària però que la mateixa empresa s’ha d’encar­regar de la resta de fases del treball: les propostes de modificació i millora i la implementació. Aquestes tres fases tindran un cost de prop de 100.000 euros i han de culminar el juny del 2017 “amb un text definitiu de la llei” en compliment del calendari marcat a la reforma de les pensions públiques. Alcobé va deixar clar que es comptarà amb sindicats i treballadors i també amb d’altres implicats com els comuns i es va mostrar confiat que es pugui complir el calendari. Entre el 2017 i el 2021 es durà a terme la quarta fase de l’assessorament, “l’acompanyament” en la reforma.

tracking