Educació

L'executiu remarca el compromís amb el desenvolupament sostenible

La Universitat d’Estiu arrenca avui per abordar diversos aspectes de l’Agenda 2030

L'executiu remarca el compromís amb el desenvolupament sostenibleXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desenvolupament sostenible serà l’eix central sobre el qual giraran les ponències de la 33a Universitat d’Estiu d’Andorra, que comença avui i s’allargarà fins a dijous. Diferents ponents de prestigi internacional en el seu camp oferiran la seva visió sobre aspectes relacionats amb l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. El ministre d’Educació, Èric Jover, va explicar ahir durant la presentació que el programa “és molt ric i amb gent de primer nivell”. També va afegir que el de­-senvolupament sostenible “pensem que és el camí per tirar endavant la societat”.

Dels 17 objectius que figuren a l’Agenda 2030 per a les ponències “hem triat els més rellevants per a Andorra”, va indicar Jover, que fan referència a aspectes com el canvi climàtic, la biodiversitat o la mobilitat. Entre els conferenciants hi haurà destacats membres de l’ONU, com Philippe Douste-Blazy, secretari general adjunt, la secretària general adjunta a la comunicació i a la informació, Cristina Gallach, o Jean Todt, enviat especial per a la seguretat viària. Totes les ponències estaran moderades per Jean-Paul Marthoz, que ja fa anys que exerceix aquest rol a la Universitat d’Estiu i que va destacar que la cita suposa una “oportunitat d’aprofundir sobre els nostres valors, sobre qui som i quina societat volem”.

A banda, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va anunciar que des de l’executiu es mantindran trobades amb alguns ponents, especialment amb els que estan vinculats a organismes internacionals, com el noruec Thorbjørn Jagland, secretari general del Consell d’Europa. Pel titular d’Exteriors aquestes reunions “ens són molt útils per poder passar el missatge d’una Andorra que es vol oberta al món i participativa des de la consciència i humilitat per la seva petitesa”. A més, va defensar una visió “oberturista” del país “pel fet que perquè ets petit i ets fràgil has de trobar una major integració i participació en els debats globals” ja que així “pots obtenir resultats positius i defensar els teus interessos”.

LES PONÈNCIES

- Avui, 17.30 h: Acte d’obertura a càrrec del cap de Govern, Toni Martí, i de Jean-Paul Marthoz.

- Avui, 18 h: Els objectius de desenvolupament sostenible: una oportunitat global, a càrrec de Cristina Gallach.

- Avui, 19 h: Els finançaments innovadors, noves armes per a la lluita contra l’extrema pobresa, per Philippe Douste-Blazy.

- Demà, 18 h: Política en edu­cació global: reptes i oportunitats emergents, per Aaron Benavot.

- Demà, 19 h: El paper dels drets humans en la salvaguarda de la seguretat a Europa, per Thorbjørn Jagland.

- Dimecres, 18 h: La biodiversitat, a prova pel clima, a càrrec de Gilles Boeuf.

- Dimecres, 19 h: La importància del clima i de la neu al Pirineu: què podem esperar del canvi climàtic?, per Juan Ignacio López Moreno.

- Dijous, 18 h: Com podem lluitar de manera eficaç

contra el canvi climàtic?, per Christian Gollier.

- Dijous, 19 h: Assolir l’objectiu de seguretat viària de l’Agenda, per Jean Todt.

- Dijous, 20.30 h: Conclusions.

- Dijous, 20.45 h: Cloenda.

tracking