TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Educació

L'escola de pilots d'avió rep 36 sol·licituds

L’empresa realitzarà exàmens per filtrar els estudiants i es quedarà amb una dotzena, que començaran al gener

L'escola de pilots d'avió rep 36 sol·licitudsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Andorra Aviation Academy, l’escola de pilots que impulsa l’empresa Andorra Air Service, començarà finalment a impartir els seus cursos al gener. Ho farà amb una dotzena d’alumnes, després que hagi rebut 36 peticions d’accés de joves de 7 països diferents.

Ramon Ginesta, president d’Andorra Air Service, es mostra molt satisfet amb la demanda que han tingut i reconeix que aquestes 36 sol·licituds són “més del que esperàvem”. De tota manera manifesta que no tots aquests joves acabaran tenint plaça. “Una cosa és la demanda i l’altra el que es pugui fer”, assenyala, ja que el nombre de professors que hi haurà d’entrada estarà ajustat a les previsions que havien fet al començament. “Inicialment el límit que ens havíem marcat era de 20 alumnes, però al final ens quedarem amb uns 12”, matisa Ginesta. Per determinar quins estudiants tindran plaça i quins no “durant el setembre farem un primer examen”. Es tracta d’un “test d’entrada” que servirà per filtrar quins estudiants són prou vàlids per realitzar els cursos i que consistirà en proves “d’anglès, matemàtiques, física o electricitat”, entre altres. De nivell però “força general”.

Abans de començar al gener el curs de dos anys que ofereix l’empresa, els estudiants a l’octubre aniran als Estats Units a obtenir el denominat PPL, o llicència de pilot privat, un requisit indispensable per poder obtenir la titulació de l’empresa andorrana.

Un reconeixement que encara ha de passar una última prova de l’EASA, l’Agència Europea de Seguretat Aèria, l’organisme que regula els permisos de les escoles de vol al continent. Aquest test consistirà en una visita al país per veure de primera mà com es desenvoluparan els cursos.

D’altra banda, al setembre del 2017 començaran, juntament amb la Universitat d’Andorra, un bàtxelor de 3 anys, que comptarà amb homologació a Bolonya, igual que la resta d’estudis universitaris. Aquest reconeixement s’ha d’acabar de tramitar amb Govern i les institucions europees.

tracking